Hlavní obsah

Oxygen Příbram přivezl z Martiniku tři sady medailí

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prosluněného Martiniku míří do Příbrami hned tři sady medailí z mistrovství světa v aerobiku v kategorii fitness step. Zlato vezou kadetky (11 - 13 let) a stejně tak i seniorky (nad 17 let), které získaly titul mistryň světa již po šesté. Juniorky (14 - 16 let) skončily po finálovém boji druhé.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Seniorskému týmu se letos opravdu dařilo, kromě titulu z mistrovství světa dokázaly dívky zvítězit i na MČR a také na ME. Bohužel se tým v příští sezóně v této sestavě již nepředstaví.

„My to sice říkáme skoro každý rok, ale tentokrát je to opravdu poslední sezóna pro seniorský tým v tomto složení,“ řekla již dříve trenérka a členka seniorského týmu Lucie Chlebnová.

Závodní klub Oxygen Příbram patří mezi 10 nejúspěšnějších týmů v České republice věnující se závodní činnosti ve sportovním aerobiku a fitness družstvech. Úspěšně získává medailové umístění od nejnižších soutěží až po soutěže pohárové, kvalifikační, Mistrovství ČR, Mistrovství Evropy a Mistrovství světa.

Dětem se věnují profesionální trenéři, kteří jsou zároveň nejen bývalými závodníky, ale hlavně odborníky v oboru tréninku dětí a mládeže pro tento vrcholový sport. Jejich svěřenci procházejí propracovanými tréninkovými metodami, které vyvážené rozvíjejí mladý organizmus, až do vrcholné reprezentační úrovně. Avšak bez rizika přetížení a následných úrazů, které často provázejí závodní formy.

Dvakrát až třikrát ročně se odjíždí mimo klub do přírody. Na soustředěních se kromě kondice získávají krásné a nezapomenutelné zážitky a vznikají nová přátelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám