Hlavní obsah

Ostravským domem roku 2014 se stal Svět techniky v Dolní oblasti Vítkovice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města Ostravy v úterý 17. března souhlasila s doporučením soutěžní poroty a rozhodla o udělení titulu Ostravský dům roku 2014 Světu techniky Science and technology centrum v Ostravě-Vítkovicích.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský dům roku 2014. Svět techniky. Dolní oblast Vítkovice.

Článek

Druhým vyhodnoceným domem je Národní superpočítačové centrum IT4Inovations v Ostravě-Porubě.

Čestná uznání patří Sportovnímu areálu U cementárny v Ostravě-Vítkovicích, Planetáriu Ostrava v Krásném Poli, Poradenskému a prezentačnímu centru Elemensts v Moravské Ostravě a Lékařské Fakultě - Ostravské univerzitě v Ostravě-Vítkovicích.

„Statutární město Ostrava každoročně vybírá a oceňuje stavby, které byly dokončeny nebo rekonstruovány na území města v hodnoceném období. Soutěž Ostravský dům roku slaví v letošním roce své jednadvacetiny. Město Ostrava ji vyhlašuje již od roku 1994,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

„V loňském roce byla u příležitosti dvacetiletého jubilea soutěže uspořádána anketa o Dům dvacetiletí, ve které lidé jako absolutního vítěze zvolili Multifunkční aulu Gong v Dolních Vítkovicích,” dodala Vojkovská.

V posledních pěti letech získaly titul Ostravský dům roku tyto stavby: 2009 - polyfunkční dům ELSTAV ve Vítkovicích, 2010 - apartmánový dům Landek v Petřkovích, 2011 - alternativní scéna Divadla loutek Ostrava, 2012 - Multifunkční aula Gong, 2013 - Concept house v Ostravě-Porubě. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám