Hlavní obsah

Ostravské občanské sdružení Blok Centrum propaguje bouldering

Novinky, Josef Zajíc

Boulderingovou nabídku adrenalinového vyžití nabízí Blok Centrum o. s. v Ostravě-Vítkovicích. Společnost sídlí v Sadu Jožky Jabůrkové ve Vítkovicích. Park je vymezen na východě ulici Výstavní a na západě ulici Lidickou.

Foto: Josef Zajíc

Bouldering - tréninkové lezení.

Článek

Občanské sdružení Blok Centrum o. s. vzniklo v roce 2008, aby se aktivně podílelo na popularizaci lezeckých sportů - boulderingu i sportovního lezení s lanem. Propagují lezení mezi dětmi i dospělými.

Bouldering je druh lezení provozovaný bez lana na malých skalních blocích několik metrů nad zemí. Název pochází z anglického slova boulder = balvan.

V malé budově na Ševčenkově ulici mají zařízeno boulderingové centrum, kde si mohou občané vyzkoušet lezení do výšky 4,5 metru s doskokem či dopadem na žíněnky.

Předseda Blok Centra o. s. Mgr. Milan Genda nám centrum představil. "Nabízíme činnost školám z Ostravy, jejich žáci zde mohou v rámci svých hodin tělesné výchovy cvičit pod dohledem učitelů a našich zkušených instruktorů. Exkluzivně nabízíme organizované pátky pod názvem Blok pro všechny. Chodí sem, opět zdarma, cvičit děti z Vítkovic. Pod vedením svých učitelů a vychovatelů  přicházejí děti z výchovných ústavů, dětských domovů a dalších center," uvedl.

Před budovou v parku je nová desetimetrová lezecká věž nabízející až čtyřicet různých cest, které provozovatelé stále obměňují. Věž stála 2,7 milionu korun. Sumu společně zaplatily společnost Škoda Holding, město Ostrava a obvod Vítkovice. Lezení je zdarma a na vlastní nebezpečí.

"Pokud má někdo zájem si poprvé vyzkoušet lezení na stěně, měl by oslovit naše zkušené instruktory. Zapůjčíme lana, universální jistítka, sedací úvazy a další potřebné pomůcky. Pro tyto příležitosti se konají každou první středu v měsíci, od března do října, instruktážní dny. Vždy od 17 do 19 hodin," dodal Milan Genda.

Sdružení Blok Centrum má velmi dobrou spolupráci s Úřadem městkého obvodu Ostrava-Vítkovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám