Hlavní obsah

Ostravské házenkářky nedaly šanci soupeřkám z Písku

Novinky, Josef Zajíc

V Interlize v házené žen hostily v sobotu 28. března ve sportovní hale SAREZA v Ostravě-Přívoze házenkářky DHC Sokol Poruba hráčky Sokola Písek. Ostravačky, rozehrané po několika mezinárodních utkáních v Challenge Cupu, výrazně zvítězily v poměru 36:16.

Foto: Josef Zajíc

Interliga v házené žen.Ostrava 28.3.2015. DHC Sokol Poruba : Sokol Písek. Střílí Hana Maiwaelderová.

Článek

Odpočinek po mezinárodních utkáních, jež ostravské házenkářky absolvovaly ve čtvrtfinálových utkáních Challenge Cupu s francouzským týmem Union Mios Biganos - Begles, pomohly k nabrání sil a chuti k dalším bojům v Interlize v házené žen.

V sobotu 28. března v 18 hodin hostily hráčky DHC Sokola Poruba házenkářky Sokola Písek. Ostravačky se do soupeře pustily tvrdě a nekompromisně s cílem zvítězit a bojovat o přední příčky v Interlize. Ve 12. minutě prvního poločasu vedly ostravské hráčky 9:2. Rozehrála se Leona Šviráková, která vstřelila během utkání 5 branek. Ve 20. minutě vedly hráčky Ostravy 15:3.

Hráčky Sokola Písek ovšem nepropadly panice a do konce poločasu přidaly do ostravské branky další tři góly a tak první poločas skončil vítězstvím Ostravy 21:6. Stalo se již pravidlem, že ve hře dominovala brankářka Markéta Doláková, která mimo jiné kryla deset střel.

Ve druhém poločasu poslal ostravský trenér Jan Beňadík postupně do branky obě další brankářky Lenku Roháčkovou a Sabinu Bártovou. I těm se v brance dařilo. Společně pochytaly dalších deset střel. V úvodu druhého poločasu ukázala svoji herní a morální kvalitu pivotmanka Petra Adámková, která v rozmezí 31. až 38. minuty vstřelila pět branek. V té době již Ostrava vedla 26:8.

Písecké házenkářky bojovaly, snažily se a ve 42. minutě přidaly další tři branky. Ostravské hráčky pokračovaly v tempu a tak konečný stav utkání po šedesáti minutách hry byl 36:16.

„Na zápas jsme se velmi dobře připravovaly, opakovaly jsme si signály, které jsme pak přenesly do zápasu. Jsme rády, že se nám akce dařily, že jsme si je vyzkoušely. Použijeme je i do dalších zápasů. Makaly jsme v obraně, která je základem - a dalším krokem do zápasů, které nás ještě čekají,” komentovala zápas Alica Kostelná, spojka DHC Sokol Poruba, která s Alžbětou Rechtorisovou dala 6 branek.

„Jistě. Udělaly jsme i chyby, kterých se budeme muset, zvláště pak v utkání s Mostem, vyvarovat. Hráčky Mostu nás pravděpodobně potrápí, ale budeme se snažit je doma porazit,” dodala Kostelná.

V týmu Sokola Písek, který trénuje Jan Slavík, byly nejlepšími hráčkami Michaela Součková a Andrea Kőnigová, které daly po 4 brankách.

Poslední dvě utkání odehrají ostravské hráčky DHC Sokola Poruba v Olomouci a závěr odehrají doma se skvělým a silným Mostem.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám