Hlavní obsah

Ostravské házenkářky již vedou nad Zlínem 2:0 na zápasy

Novinky, Josef Zajíc

V sérii play-off v házené žen o třetí místo v dlouhodobé soutěži již vedou házenkářky DHC Sokola Poruba nad HC Zlínem na utkání 2:0 V nedělním druhém utkání po tvrdém boji vyhrály 28:21. Příští víkend budou hrát ve Zlíně.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen v Ostravě 11.5.2014: Zprava: Tóthová(Zlín),Adámková,Revajová,Pospíšilová.

Článek

Nedělní utkání bylo rozdílné proti sobotnímu. V hale povzbuzovali fanoušci Zlína bubny, trubkami a jiným halasem a hnali hráčky HC Zlína k co nejlepším výkonům.

V první polovině se hra dařila lépe brankářkám na obou stranách. Hráčky byly spíše nervózní a dopouštěly se zbytečných chyb. V brance Zlína se dařilo nestárnoucí bývalé české reprezentantce Lence Černé. Ta Českou republiku za dvacet let reprezentovala 300krát a vstřelila 5 branek. Zúčastnila se sedmkrát mistrovství světa. Černá toho v prvních 20 minutách pochytala opravdu hodně a byla příkladem mladé gólmance Zlína Martině Túrociové.

Na druhé straně hřiště totéž zvládla jistota ostravské branky Markéta Doláková a tak skóre bylo v 18. minutě 6:6. Za stavu 12:12 se obě družstva rozcházela do šaten smírně.

Druhá polovina byla živější. Snaha byla na obou stranách, ale hráčky se dopouštěly chyb a tak se stav přesouval z jedné strany na druhou - ještě ve 39. minutě bylo skóre 16:16. To znervóznilo trenérské lavičky až tak, že rozhodčí museli použít na obou stranách žluté karty.

Zlom nastal v padesáté minutě, kdy Ostravanky odskočily na 23:19. Zlínský trenér Peter Sabadka odvolal brankářku. Ostravské hráčky se nenechaly znervóznit přesilou v poli a utkání dovedly do vítězného konce. Nad Zlínem zvítězily 28:21 a vedou na utkání 2:0.

V družstvu HC Zlín dala nejvíce branek (5) Helena Brandová, Šárka Marčíková 4. Po třech brankách daly Alžběta Tóthová a Lenka Hradilová. Kromě již zmíněných kryla sedmimetrový hod i třetí brankářka Zuzana Mahďáková.

V týmu DHC Sokola Poruba byla nejlepší brankářka Markéta Doláková a česká reprezentantka Michaela Hrbková, která soupeřkám vstřelila 10 branek. Dařilo se i stálici v družstvu Lucii Uhrákové - 6 branek a Petře Adámkové - 3 branky.

V sobotu a v neděli 17. a 18. května se boje o třetí příčku přesunou do Zlína, kde budou mít ostravské hráčky pozici o mnoho těžší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám