Hlavní obsah

Ostravské dny zahájí koncert Philipa Glasse v Multižánrové aule Gong

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival nové experimentální hudby Ostravské dny 2013 zahájí v pátek 16. srpna v 18 hodin famózní koncert Philipa Glasse a the Philip Glass Enseble v Multižánrové aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

Foto: Josef Zajíc

Ostravské dny 2013: Philip Glass ,hudební skladatel, klávesy. Z tiskové konference 15.8.2013

Článek

"Ostravské dny se konaly poprvé v roce 2011, trvaly tři týdny a počet sedmi koncertů se tehdy zdál maximální. I když délka Ostravských dní zůstala stejná, počet koncertů i hostujících umělců vzrůstá," konstatovala Renáta Spisarová, výkonná ředitelka Ostravského centra nové hudby, o.s. "Letošní festival má 18 samostatných programů a otevře ho pětihodinový večer v Aule GONG, Music in Twelve Parts Philipa Glasse s jeho souborem,” dodala.

O den později v 19 hodin pokračuje festival performancí v Dole Michal, kde se představí hlavně americká hudební scéna. „S několikahodinovými koncerty nešetříme. Mezi časově unikátní a s Music in Twelve Parts korespondující patří skladba výjimečné délky - pětihodinová Many Many Women na text Gertrudy Stein od Petra Kotíka, kterou interpretuje jeho S.E.M. Ensemble (šest zpěváků a šest instrumentalistů z New Yorku)," informovala Renáta Spisarová.

Philip Glass (1937 Baltimore, Maryland, USA): skladatel a hráč na klávesy. Vystudoval University of Chicago a Juilliard School. Začátkem šedesátých let strávil dva roky intenzivního studia u Nadi Boulanger v Paříži.

Ostravské dny nejvýrazněji podpořilo Statutární město Ostrava. Generálním sponzorem Ostravských dnů je Nadace Zdeňka Bakaly. Generálním sponzorem pořádajícího Ostravského centra nové hudby je společnost Vítkovice Machinery Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám