Hlavní obsah

Ostravská muzejní noc se bude konat již podesáté

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzejní noc se v Ostravě uskuteční 9. června, odstartuje v 17.30 na Prokešově náměstí před Novou radnicí v Ostravě. Za přítomností hlavních organizátorů vypustí účastníci do éteru balónky v barvách trikolory. Program, komentované procházky, přednášky se budou konat v duchu 100 let republiky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 7.6.2018 Ostravská muzejní nov bude již v sobotu 9. června 2018

Článek

Ostravskou muzejní noc zahájí primátor Tomáš Macura, ředitelka Ostravského muzea Jiřina Kábrtová, ředitel Galerie výtvarného umění Jiří Jůza a další hosté.

Návštěvníci Prokešova náměstí se mohou těšit na prvorepublikovou atmosféru za hudebního doprovodu swingu, elektroswingu, výuku charlestonu, základů stepu, swingových párových tanců.

Tělovýchovná jednota Sokol předvede ukázku sletové skladby. Pro děti je připraven tvůrčí program ve spolupráci se středisky volného času, malování na obličej a další aktivity.

„Součástí jubilejního ročníku Ostravské muzejní noci budou prohlídky reprezentačních prostor budovy radnice, která v letošním roce slaví 88 let od svého slavnostního otevření v roce 1930. Návštěvníci se budou moci dostat do prostor, které veřejnosti běžně dostupné nejsou. Ve své pracovně je bude očekávat ostravský primátor Tomáš Macura, který zájemcům odpoví na otázky nejen s městskou tematikou. Zdarma bude přístupná také radniční vyhlídková věž od 18 do 23,00 hodin,” informovala o programu Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Zájemci, kteří se pravidelně Ostravských muzejních nocí zúčastňují, i nově příchozí budou moci navštívit 36 institucí, zúčastnit se komentovaných vycházek, komentovaných prohlídek, výstav a kulturních vystoupeních. 

Pro Ostravskou muzejní noc vypraví Dopravní podnik Ostrava, a. s. zvláštní bezplatné linky, které zajistí přepravu cestujícím mezi zúčastněnými institucemi.

V provozu bude celkem pět linek A, B, C, D, E se společnou výchozí zastávkou Krajský úřad, která bude na parkovišti proti Domu kultury. Ze zastávek budou odjezdy jednotlivých spojů vždy každou 5., 25. a 45. minutu.

Na zastávce Krajský úřad bude možné vzájemné přestupování mezi jednotlivými autobusovými linkami, tak aby cestující mohli navštívit jednotlivé instituce.

Linka A: Krajský úřad - Areál dílen Dopravního podniku Ostrava a zpět.

Linka B: Krajský úřad - Dolní Vítkovice - Krajský úřad

Linka C: Krajský úřad - Michálkovice, Michálkovice - Krajský úřad

Linka D: Krajský úřad - Náměstí Sv. Čecha, Náměstí Sv. Čecha - KÚ.

Linka E: Krajský úřad - Městská nemocnice Ostrava - Krajský úřad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám