Hlavní obsah

Ostravská muzejní noc - První noc v divadle

Novinky, Josef Zajíc

Co se děje v divadle v noci a jaké se tam zdají sny? Odpověď na tyto otázky budou už brzy znát děti, které v rámci Ostravské muzejní noci přespí v nejkrásnějším ostravském divadle - Divadle Antonína Dvořáka.

Foto: Anežka Hrušková

Jak se spinká v divadle a potom se zdají sny...

Článek

Národní divadlo moravskoslezské se i tentokrát už tradičně připojí k více než třiceti kulturním organizacím a institucím v rámci Ostravské muzejní noci, která proběhne v sobotu 25. května 2013.

Letošní zážitkový program v NDM začne ve 20 hodin, bude zaměřen na děti a uzavře ho historicky prvním přenocováním dětských návštěvníků v Divadle Antonína Dvořáka.

"Program je připraven v různých částech divadla - od zkušeben, přes baletní sál až po velké jeviště. Děti si zkusí, jaké to je být režisérem či baletním sólistou, jake to je stát na baletních špičkách, oblékat se do kostýmů nebo si vyzkouší boxerský ring z naší inscenace Slož mě něžně. Aby se dětem dobře spalo a snilo - na karimatkách ve spacácích ve foyer 1. patra hned u divadelního sálu - nebude chybět čtení na dobrou noc. Moc se na akci těšíme, protože i pro naše divadlo je toto přenocování premiérou," uvedla podrobnosti koordinátorka speciálních projektů Dita Eibenová.

Kapacita akce je omezena na 30 dětí ve věku sedm až devět let. Přihlášku s instrukcemi si zájemci mohou stáhnout z webu www.ndm.cz a vyplněnou ji pak vhodit do speciální truhličky, která bude až do naplnění kapacity umístěna v předprodeji NDM. Bez předchozí registrace a potvrzení ze strany divadla nebude možné se programu z kapacitních a provozních důvodů zúčastnit.

Ostravská muzejní noc 2013 v Divadle Antonína Dvořáka začne pro registrované děti 25. května 2013 ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám