Hlavní obsah

Osmnáctý ročník soutěže pro šikovné seniory byl vyhlášen

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady, o.p.s., vyhlašuje XVIII. ročník soutěže Šikovné ruce našich seniorů – pro radost a potěšení. Cílem soutěže je aktivizace seniorů, naplňování jejich volného času, uchování kvality života, zlepšení psychického a zdravotního stavu.

Foto: Jan Řehounek

Snímek ze slavnostního předávání cen s kulturním programem v loňském roce.

Článek

V loňském roce se soutěže zúčastnilo 1207 seniorů a bylo vystaveno 3650 prací.

Soutěž je vyhlášena pro: seniory žijící v domácnostech, klienty pečovatelské služby, seniory v klubech důchodců a v ostatních seniorských skupinách (STP, SPCCH, Sdružení Parkinson apod.), obyvatele domovů pro seniory.

Práce účastníků soutěže budou prezentovány na samostatné výstavě Šikovné ruce našich seniorů na Výstavišti v Lysé nad Labem v rámci celorepublikové výstavy Senior – Handicap: aktivní život 2017, která se uskuteční ve dnech 22. – 25. června.

Soutěží se v těchto činnostech: ruční a výtvarné práce, literární práce, fotografie.

Vyhlášení soutěže výtvarných a ručních prací

Do soutěže budou zařazeny výtvarné a ruční práce, které senioři vytvořili podle vlastní fantazie a zájmů v průběhu minulého roku, z různých druhů materiálů i různými technikami, jako například vyšívání, háčkování, pletení nebo práce ze dřeva, kovu, hlíny, papíru, výrobky ze suchých květin a plodů a dalších materiálů.

Přihlášku do soutěže je nutno zaslat nejpozději do 22. května. Vystavovatel pak přiveze své výrobky na Výstaviště v Lysé nad Labem v pondělí 19. června, kde mu bude od 9 hodin vyhrazena výstavní plocha, na které si své výrobky může naaranžovat sám nebo za pomoci aranžérky, která dohlíží na celkový vzhled výstavy.

Vyhlášení soutěže literárních prací

Téma letošního ročníku je „Zlatý člověk“.

Soutěže se může zúčastnit každý senior (jednotlivec), který má potřebu literárního či básnického vyjádření, a to v kategoriích: próza – max. dvě literární práce o max. třech stranách textu (povídka, fejeton, vyprávění…), poezie – maximálně 3 básně.

Vyhlášení soutěže fotografických prací  

Téma letošního ročníku je „Podzim – nejkrásnější období v životě i v přírodě“.

Zúčastnit se může každý senior šesti jednotlivými snímky či dvěma fotografickými cykly nejvíce o pěti snímcích. Fotografie mohou být černobílé i barevné ve formátu nejméně 13 x 18 cm. Uzávěrka příjmu fotografií 22. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám