Hlavní obsah

Oslava 2. výročí "nosící skupinky" v Přerově

Novinky, Markéta Štěpánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rodinném centru Sluníčko v Přerově se ve čtvrtek 7. června slavilo. Konala se zde totiž oslava 2. výročí skupiny Nosíme děti na srdci v Přerově a okolí.

Foto: Markéta Štěpánková

Společná fotka nosících maminek

Článek

Účast byla velká, počasí vyšlo na 1, dort byl naprosto úžasný, grilované maso také a atmosféra byla přímo skvělá. Nosící maminky si mohly v "ošahávárně" prohlédnout a vyzkoušet různé druhy šátků a nosítek a také se mohly podívat na ukázku tančení a cvičení s dětmi v šátku, kterou si pro ostatní připravilo několik nosících maminek.

Součástí akce byla i bohatá tombola. Za ceny děkujeme našim sponzorům - Veka nosítko, Šátkománie a A je to v suchu. Velký dík patří také městu Přerov, které Rodinné centrum Sluníčko finančně podporuje.

Dárek jsme nadělili také sluníčkovým maminkám a dětem. Z dotace od Olomouckého kraje a s přispěním porodní asistentky Evy Jaramejkové jsme koupili šátek na nošení dětí zn. Šanami Aquamarine.

Šátek si může během pobytu ve Sluníčku půjčit každá maminka či tatínek a miminko si navázat. Také případně pomůžeme s navázáním, nebo odkážeme na lektorky nošení.

O skupině

Skupina Nosíme děti na srdci v Přerově a okolí byla založena v červnu 2016 jako regionální odnož facebookové skupiny Nosíme děti. Jak již název napovídá, jedná se o uskupení podporující ergonomické nošení dětí v šátku či v nosítku. V současné době má skupinka již zhruba tři sta členů. Skupinu Nosíme děti na srdci v Přerově a okolí podporuje i porodní asistentka Eva Jaremejková, která maminkám kromě poskytování poradenství, mimo jiné půjčuje i šátky Šanami.  

Pravidelně se pořádají společné srazy v prostorách rodinného centra Sluníčko či na vzduchu v městském parku Michalov, i různé výlety, procházky apod. Hlavním cílem skupinky je pomáhat především začátečníkům se správným nošením, učit se společně nové typy úvazů a sdělovat si zkušenosti o kvalitě šátků či nosítek.

K tomuto životnímu stylu se ale pochopitelně vážou i další v současné době velmi diskutovaná témata jako barefoot (bosé obouvání), non toxic kosmetika (skutečně přírodní kosmetika bez umělých, dráždivých, toxických látek), látkování (používání látkových plen místo jednorázových), kojení a kontaktní rodičovství. Také o nich se diskutuje na jednotlivých srazech.

Díky velkému zájmu se začaly organizovat rovněž kurzy vázání pro začátečníky i pokročilé, kde se účastnici naučí nejen úplné základy vázání, ale i pokročilé typy úvazů např. na zádech. Pomyslnou třešinkou na dortu jsou pak různá testování šátků a nosítek zapůjčených přímo od prodejců či výrobců.

O RC Sluníčko Přerově

Jsme prima parta maminek převážně na mateřské či rodičovské dovolené, která ve svém volném čase s nadšením, láskou a bez nároku na honorář provozuje Rodinné centrum Sluníčko v Přerově, z.s.

Svým snažením v rámci centra podporujeme úzký vztah mezi dítětem a matkou, případně otcem či prarodiči. Chceme, aby rodiče u nás trávili s dětmi čas plnohodnotně a aktivně. Děti si proto u nás s mámou a tátou nejen hrají, ale mohou společně využít také naši širokou nabídku dalších činností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám