Hlavní obsah

Orientační běžci zmapovali město Příbor

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod v orientačním sprintu se konal v sobotu 25. května v jednom z nejstarších měst severovýchodní Moravy - ve městě Příbor. V historických záznamech je datován již od 12. prosince 1251. Známým rodákem je lékař, psychoanalytik Sigmund Freud.

Foto: Josef Zajíc

Cíl závodu v městě Příbor. V pozadí kostel Narození Panny Marie

Článek

Pořadatelé ze Sportovního klubu orientačních sportů Frýdek-Místek závod v orientačním běhu - sprint uspořádali v městě Příbor s centrem na koupališti Ricco.

Podle ředitelky závodu Ivony Popieluchové se závodu zúčastnilo 199 závodníků plus doprovod. Ve velmi pěkném prostředí koupaliště, které bylo výjimečně otevřeno jen v případě konání tohoto závodu, pořadatelé spolu se zaměstnanci koupaliště nabídli velmi dobré podmínky k převlékání a přípravě na závod a také zázemí - toalty, sprchy a zajištění občerstvení po závodě.

Stavitel tratí Martin Svoboda využil kvalitní mapy od autora Tomáše Vavříka s názvem Příbor 19 v měřítku 1:4000. Tratě závodníků od kategorií DH 14 (13-14 let) byly vedeny po obou březích řeky Lubiny. Mladší závodníci běhali pouze v okolí náměstí Sigmunda Freuda a také okolo farního kostela Narození Panny Marie a dalších historických pamětihodností města. Prostřednictvím závodu v orientačním běhu tak poznali, někteří podrobně, krásu města.

Po ukončení závodu hlavní rozhodčí Vlastimil Mutina vyhlásil výsledky. Odměněni krásnými cenami byly všechny děti, které spolu s rodiči běžely kategorii HRD. Pak přišli na řadu mladší žákyně a žáci v podobě kategorií D 10 - D 12 (dívky) a H10 - H 12 (chlapci). Starší žáci byli rozděleni do kategorie DH 14. Dorostenci DH 16 - DH 18. Po hlavní kategorií DH 21 pořadatelé ocenili také následují kategorie veteránů od DH 35 až po kategorii DH 70.

Výsledky kategorie DH 21:

D 21 - 2,5 km, 19 kontrol

1. Bernatíková Hana, TJ TŽ Třinec 15:34, 2. Mrózek Tereza, TJ TŽ Třinec 15:55, 3. Muchová Barbora, Kobra Vsetín 17:07

H 21 - 3,0 km, 22 kontrol

1. Matúš Vít, Vrbno 16:54, 2. Fiala Jan, Brno 17:18, 3. Pospíšil Petr, Slezan Opava 17:11

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám