Hlavní obsah

Opilý řidič napadl strážníky i policisty

Novinky, Ondřej Kořínek

Nedaleko křižovatky U Bulhara na rozhraní Prahy 1 a 3 ve středu 16. března napadl opilý řidič strážníky a následně i policisty.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Podezřelého vozidla si všimla hlídka strážníků. Strážníci se rozhodli vozidlo zastavit a zkontrolovat posádku vozidla. U sedmatřicetiletého řidiče ze Zlína měli strážníci podezření na požití alkoholu před jízdou. Přistoupili proto k provedení orientační dechové zkoušky.

„Dva pokusy o dechovou zkoušku, kterou se snažili uskutečnit strážníci, muž ze Zlínska nebyl schopen absolvovat. Náustek přístroje sice do úst vložil, ale výdech pouze předstíral. Potom se sám přiznal, že před jízdou pil alkohol,“ popsala situaci tisková mluvčí pražských strážníků Jana Přikrylová.

Muž sice nebyl schopen provést dechovou zkoušku, za to začal strážníky napadat a poté předstíral záchvat. Na místo se dostavila také hlídka Policie ČR, jehož příslušníka opilý agresivní řidič taktéž napadl.

Přivolaná záchranná služba, která zhodnotila zdravotní stav řidiče, muže převezla do nemocnice. Personál nemocnice muži změřil hladinu alkoholu v krvi a naměřil přes jedno promile alkoholu v krvi.

Ošetření musel vyhledat taky jeden ze zasahujících strážníků a jeden policista. Případ si převzala Policie ČR z Prahy 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám