Hlavní obsah

Opilá řidička bourala, přiznala se až v průběhu vyšetřování

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidička osobního automobilu havarovala v neděli 11. srpna časně ráno v obci Horní Lapač na Kroměřížsku. Při vyšetřování nadýchala 1,89 promile, je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR

Z tohoto příkopu už řidička nevyjela.

Článek

„V neděli brzy o půl šesté ráno došlo v obci Horní Lapač k dopravní nehodě, při které pravděpodobně sehrál svou roli alkohol. Pětatřicetiletá řidička osobního automobilu jela směrem na Fryšták. Nezvládla ale pravotočivou zatáčku a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do vodního hydrantu a okrasného keře,“ informovala dnes mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Řidička přesto pokračovala v jízdě příkopem, až se jí podařilo dostat zpět na silnici do pravého jízdního pruhu. Ovšem poté opět vyjela vlevo mimo cestu do příkopu, kde už zůstala s vozidlem stát.

Dopravní policisté po příjezdu k nehodě řidičku u vozu nenašli. Místo ní tam čekal devětačtyřicetiletý muž, který tvrdil, že za volantem seděl on.

„V průběhu vyšetřování nehody ale vyšlo najevo, že vozidlo přece jen řídila pětatřicetiletá žena. Nadýchala 1,89 promile. K řízení auta i k požití alkoholu před jízdou se doznala,“ sdělila policejní mluvčí.

Na automobilu vznikla škoda dvanáct tisíc korun, na vodním hydrantu deset tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám