Hlavní obsah

Operní večer Moravskoslezské Sinfonietty v Nové Bělé

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 31. srpna se v Nové Bělé uskutečnil benefiční koncert k 150 letům TJ Sokol. Ve spolupráci s předními operními pěvci jej uspořádalo Občanské sdružení Jany Doležílkové. Jako host vystoupila Moravskoslezská Sinfonietta.

Foto: Jan Soukup

Operní večer v Nové Bělé

Článek

Symfonický orchestr Moravskoslezská Sinfonietta koncert zahájila fanfárou symfonické básně Tak pravil Zarathustra Richarda Strausse, po níž následoval program tvořený známými operními kusy. Jako sólisté vystoupili Eliška Weissová z Národního divadla Praha, Jana Doležílková a Mario Zhang.

V průběhu večera Moravskoslezská Sinfonietta pod vedením dirigenta Adama Sedlického předvedla árie z oper Rusalka, Carmen, Aida, Don Giovanni a mnoha dalších. Pěvecké výkony byly doplněny například také vystoupením flétnistky Boženy Klepšové, která zahrála s doprovodem orchestru Vivaldiho Pikolový koncert C-dur.

"Příprava koncertu byla v mnohém netradiční. S ostatními členy orchestru a sólisty jsme celý téměř čtyřhodinový program secvičili během třídeního soustředění. To se uskutečnilo v nedalekých Řepištích, které našemu orchestru poskytují zázemí ve své sportovní hale," uvedl ředitel Moravskoslezské Sinfonietty Jan Soukup.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám