Hlavní obsah

Olympic zavzpomíná na klávesistu a svého zakládajícího člena Mirka Berku

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 12. května se v pražské Malostranské besedě koná vzpomínkový koncert skupiny Olympic připomínající si 30. výročí úmrtí Miroslava Berky – rock´n´rollového klávesisty a pianisty, jenž před 54 lety stál u zrodu kapely. Koncert startuje od 20.30 hodin a přivítá i několik vzácných hostů.

Foto: Ája Dvořáčková

Olympic v čele s Petrem Jando a pozvaní hosté zavzpomínají v Malostranské Besedě na bývalého kolegu Mirka Berku od jehož úmrtí letos uplyne 30 let.

Článek

„Olympic si při příležitosti tohoto speciálního koncertu pozval i několik vzácných hostů. Pozvání přijali zpěvák a skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý, klavírista a zpěvák Petr Vondráček a klavírista a skladatel Zdeněk Merta, kteří společně s Olympicem a všemi příchozími fanoušky zavzpomínají na dlouholetého parťáka a kolegu a zahrají na jeho počest,“ informoval šéf produkce Malostranské besedy David Pešek Dvořák. 

Miroslav Berka byl český rock'n'rollový hráč na klávesové nástroje. Narodil se v říjnu roku 1944. První hudební zkušenosti sbíral v rodinném swingovém souboru. Dráhu profesionálního muzikanta Berka nastoupil na počátku 60. let, kdy si zahrál po boku Pavla Sedláčka, v Crazy Boys s Ladislavem Štaidlem a Miky Volkem či v Golden Star.

Fanoušci si ho ale asi nejvíce spojují s kapelou Olympic, kterého se v roce 1963 se stal zakládajícím členem. V Olympicu si vedle hry na klávesové nástroje a klavír vyzkoušel též foukací harmoniku, varhany nebo cemballo. Nedílnou součástí Olympicu zůstal bezmála čtvrtstoletí až do své smrti v květnu 1987.

Reklama

Výběr článků

Načítám