Hlavní obsah

Olomoucké Gymnázium Čajkovského zabodovalo v esejistické soutěži

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského po roce opět uspěli v esejisticko-prezentační soutěži „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!“. Dokázali tak, že mají množství inovativních materiálů, které dokáží sepsat a navíc prezentovat před náročnou porotou.

Foto: Petr Kameníček

Všechny týmy Gymnázia Čajkovského se sladkou cenou za nejvyšší počet zúčastněných

Článek

Finále 6. ročníku se uskutečnilo v pátek 21. dubna v reprezentativních prostorách BEA centrum Olomouc, jež je zároveň pořadatelem této soutěže, která má záštitu Ladislava Hynka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje.

Do soutěže se mohli zapojit studenti z celého Olomouckého kraje a na výběr měli z celkem sedmi témat. Po vyhodnocení nejlepších prací bylo na prezentační finále pozváno celkem 18 týmů a v každém z hodnocených okruhů soutěžila nejlepší trojice. Z Gymnázia Čajkovského se probojovalo hned 8 týmů, z nichž dva týmy vyhrály.

Odbornou porotu tvořili zástupci města Olomouce, a to náměstek primátora Statutárního města Olomouce PhDr. Pavel Urbášek a vedoucí odboru školství Magistrátu města Olomouce PhDr. Hana Fantová. V porotě zasedla dále Mgr. Kateřina Kramplová Kasparová, ředitelka společnosti BEACPP4OK, doc. Ing. Eva Sikorová, CSc. za Moravskou vysokou školu a student této školy Jan Krejčí. Dalšími porotci byli Mgr. Viktor Spáčil, zástupce přední české IT firmy TESCO SW a marketingový manažer Divadla na Šantovce  Bc. Martin Vyroubal, BA.

Z Gymnázia Čajkovského bylo zasláno celkem 15 esejí od 72 studentů, za což si škola a její studenti odnesli sladkou odměnu v podobě dortu. Škola tak navázala na loňský i předloňský úspěch a tento titul i letos obhájila.

Gymnázium Čajkovského v poslední době slavilo mnoho zejména sportovních vítězství. Úspěch v esejistické soutěži však dokazuje, že škola má mnoho talentovaných studentů i v dalších oborech. Škola tak sklízí ovoce vzešlé z podpory jejího vedení v čele s ředitelem Radkem Čapkou, který se zasloužil o celkový rozvoj i rekonstrukci školy. Gymnázium pod jeho vedením se nyní daleko více zaměřuje nejen na celkovou propagaci školy a celého školství, ale chce se výrazně podílet i na všech přínosných aktivitách v Olomouckém kraji a Olomouci, k čemuž vede a motivuje i své studenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám