Hlavní obsah

Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá – nevšední muzikantské duo míří do Vsetína

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldřich Kaiser, komerční seladón, bavič a lev salónů a Dáša Vokatá, legendární písničkářka českého undergroundu. Toto třeskuté propojení dvou rozdílných světů na jednom pódiu si budete moci poslechnout 23. října od 19.00 hodin v malém sále DK Vsetín, kde dvojice vystoupí.

Foto: Promo Kaiser-Vokatá

Třeskuté muzikantské duo "OLDÁŠ"

Článek

Z překvapivého spojení dvou osobností ze zcela rozdílných světů vzniklo duo, které diváky baví pulsující energií, citem a předávanou radostí.

Známý herec Oldřich Kaiser objevil ve spojení s Dášou Vokatou svůj rockerský potenciál, válí na elektrické housle, opřel se do kytarových strun a vyhledává další a další hudební nástroje. Společné živelné duety prokládá hereckými gagy a improvizacemi, kterými baví rozličné publikum. S respektem recituje básně Ivana Martina Jirouse zvaného Magora – bývalého životního partnera Dáši Vokaté.

Dáša Vokatá, známá písničkářka a básnířka, která je svým osudem pevně spjatá s českým undergroundem. Po svém pobytu v komunách v 70. letech a podpisu Charty 77 byla vyhoštěna do Rakouska. Po roce 1989 se částečně vrátila do Čech a žila s básníkem I. M. Jirousem, zvaným Magorem. Po jeho smrti (2011) se na čas stáhla do ústraní, až řízením osudu našla uměleckou inspiraci v Oldřichu Kaiserovi, v jehož doprovodu se vrátila na pódia, vydala novou desku Dva divoký koně a vytvořila novou nerozlučnou dvojici.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na: www.dksevtin.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám