Hlavní obsah

Ohlédnutí za 19.ročníkem pátečního country bálu Budyňského poutníka

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři stovky milovníků country muziky se v pátek 2. srpna přišly bavit na country bál, který se již pravidelně koná na nádvoří Budyňského hradu v předvečer festivalu Budyňský poutník.

Foto: Jiří Růzha

Country bál Budyňského poutníka - country skupina Mašinka

Článek

V půl osmé večer zahájil moderátor Pavel Zajíc velký country bál. K tanci již tradičně hrála skupina Mašinka v původní sestavě (www.masinka-country.cz) a na návštěvníky čekalo více než pět hodin muziky, tance, bohatý výběr občerstvení a noční losování velmi bohaté tomboly.

Počasí tentokráte všem přálo a takové teplo již dlouho na Budyňském poutníku dlouho nebylo. Nálada stoupala a hudebníci z Mašinky dostávali do varu nejen diváky, ale i sebe. O skvělé ozvučení se postaral starosta města Budyně Petr Medáček. Je vidět, že v tomto malém krásném městečku mají k tomuto žánru velmi blízko.

Okolo desáté hodiny přišly ukázat své taneční umění skupiny country tanců. Nejdříve vystoupila dětská skupina Bílý zajíc z Libochovic, která tancuje již od roku 2003 a tentokráte vystoupila s ukázkou Line Dance na irskou variaci. Osvětlení s pochodněmi navodilo zajímavou tajemnou atmosféru (www.bilyzajic.com).

Ihned za nimi vystoupila další stálice na Budyňské country scéně, taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice, která tančí od roku 2008 s ukázkami moderní a svižné americké Line Dance (www.lucarinodance.cz). Obě skupiny sklidily zasloužený aplaus.

Před půlnocí hlavní moderátor country bálu Pavel Zajíc s pomocí asistentů vylosoval výherce bohaté tomboly a zábava pokračovala dál. Vše končilo hodinu po půlnoci.

V sobotu 3. 8. ve 13 hodin se konal Budyňský poutník 2013 s velmi bohatým programem a velmi kladným ohlasem. Veliký dík patří všem pořadatelům z MÚ Budyně pod vedením starosty Medáčka a Nadaci historické a kulturní dědictví regionu Budyně nad Ohří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám