Hlavní obsah

Odjedu do Ostravy, rozhodla se opilá žena a sedla v Praze za volant autobusu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí tři hodiny po půlnoci obdrželi strážníci z Hlídkového útvaru Praha oznámení, že na zastávce I. P. Pavlova usedla za volant linkového autobusu mladá žena a chce s ním odjet.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Při příchodu na místo strážníci spatřili mladou ženu, zjevně opilou, která seděla v autobuse na místě řidiče. „No a co? Někdo tady sedět musí. Odjedu s tím do Ostravy,“ oznámila strážníkům.

Hlídka ženu vyzvala, aby opustila místo řidiče a prokázala svoji totožnost. „Vám nic dávat nebudu,“ odpověděla žena a vyskočila ze sedadla řidiče a začala do strážníků strkat.

„Ti důrazně zopakovali výzvu k prokázání totožnosti. Mladá žena se však rozhodla nespolupracovat. Agresivně odhodila svoji kabelku na zem a z místa chtěla odejít. Proto bylo proti ženě použito donucovacích prostředků – pout," uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.  

Následně byla žena převezena na služebnu Policie ČR k zjištění totožnosti. Zde ji byla provedena i orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,95 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám