Hlavní obsah

Odhodlané ženy hromadně zatočí s přebytečnými kily

Novinky, Radim Kašpar

Skupinka žen se v Olomouci rozhodla, že se hromadně zbaví povánočních kilogramů. Již v úterý 21. ledna chtějí v 18:00 kila společně "vypustit". Že je to nesmysl? Že to nejde? Přijďte se přesvědčit o opaku...

Foto: Expreska Olomouc

Expreska

Článek

Ženy, které se pravidelně potkávají v jednom ryze dámském fitcentru v Olomouci založeném na principu kruhového tréninku, se na základě iniciativy jedné z trenérek rozhodly, že rázně zatočí s přebytečnými kilogramy, které se tu a tam po vánočním cukroví objevily. Stane se tak v úterý 21.1. od 18:00 v 18. patře Regionálního centra Olomouc

Zajímavou akci iniciovala trenérka Tereza Vanková. Co ji k tomu vedlo? „Často se setkávám s tím, že si ženy po Vánocích stěžují, že se potřebují dostat do formy a zpevnit tělo po uždibování cukroví a nedostatečném pohybu přes vánoční svátky. Napadlo mě zorganizovat setkání, kde bychom společně přebytečná kila vypustily. Cílem akce je potkat se, poklábosit nejen o cvičemí a stravování, ale vyměnit si třeba i zajímave recepty a tipy na zdravý životní styl,” uvedla Tereza.

A jak že chtějí ženy vypustit přebytečná kila? Samozřejmě jde o recesi, při které dívky a ženy vypustí heliem nafouklé růžové balónky, které budou symbolizovat přebytečná kila.

„Akce má motivovat ženy a je otevřena všem těm, které rády sportují, chtějí něco dělat se svou postavou a není jim lhostejný životní styl. Tímto zvu všechny ženy, které se chtějí něco dozvědět, nebo povykládat si v kroužku žen se společnými zájmy,” dodala Tereza. 

Pravidelný pohyb a cvičení je důležité nejen pro postavu, pro to, jak vypadáme, ale zejména pro naše zdraví. A často má spojitost i tam, kde ji nehledáme. Příkladem může být i příběh jedné bývalé trenérky Andrey Mikšíkové. Ta díky pravidelnému sportování, prolomila nepříznivé diagnózy a otěhotněla. A to i přesto, že ji lékaři nedávali téměř žádnou naději. Každá z žen může mít jinou motivaci, důležité je, se jí držet a nevzdávat se. Proto, pokud máte jakékoliv pochybnosti či si nejste jistá, jestli opravdu začít právě teď – přijďte se podívat na tuto akci. Více informací lze nalézt také na Facebooku

Co je kruhový trénink? Tzv. kruhový trénink k nám přišel z USA a rychle si našel své příznivce. V čem spočívá? Během půl hodiny se v kruhu přesouváte z jednoho stanoviště na druhé po 30 vteřinách. Cvičení začíná ve chvíli, kdy přijdete, nemusíte se objednávat, nemusí řešit, zda hodinu stihnete, nebo ne. Nastoupíte na jakékoliv volné stanoviště a přesouváte se v kruhu stejným směrem jako ostatní. To vše pod vedením zkušené trenérky.

Kruhový trénink probíhá na 8 hydraulických strojích a 8 aerobních stanovištích, které jsou logicky uspořádané do kruhu podle toho, zda se procvičuje spodní nebo horní partie těla. Hydraulické pístové stroje mají jednu výbornou vlastnost – umožňují zároveň kardiovaskulární i silový trénink. To znamená, že jednou skupinou svalů provádíte tlak a opačnou svalovou skupinou tah. Zátěž odtlačujete a přitahujete. Taková intenzita cvičení vede ke snadnému zvýšení a udržení požadované tepové frekvence v tzv. aerobní zóně, tedy zóně, kde vaše tělo spaluje tukové zásoby. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám