Hlavní obsah

Od 9. září budou po Frýdku-Místku opět přistaveny velkoobjemové kontejnery

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek bojuje proti odkládání starého nepotřebného nábytku k popelnicím častějším přistavováním kontejnerů na velkoobjemový odpad. Občané tak budou mít opět možnost zbavit se zdarma starých a nepotřebných skříní, pohovek, matrací či koberců.

Foto: Jana Matějíková

Velkoobjemový kontejner

Článek

Kontejnery budou na 66 svozových místech v různých lokalitách města přistavovány postupně od 9. září.

„První letošní svoz velkoobjemového dopadu se uskutečnil v březnu, následovaly svozy v květnu a červenci. Další se koná nyní v září a poslední letošní svoz se uskuteční v listopadu," připomenul primátor Michal Pobucký s tím, že kontejnery budou v daném místě přistaveny vždy dopoledne uvedeného dne, nejpozději do 14 hodin, a odváženy budou následující den mezi 6. až 12. hodinou.

Do přistavených kontejnerů mohou lidé odkládat objemný odpad - např. skříně, ostatní nábytek, koberce i matrace. Naopak do těchto velkoobjemových kontejnerů nepatří nebezpečný odpad, tedy monitory, počítače, lednice, mrazáky a podobně.

Tyto odpady mohou občané města zdarma odložit ve sběrných dvorech, kterých je na území města pět - v objektu společnosti Frýdecká skládka v Panských Nových Dvorech, dále v ulici Jana Čapka na sídliště Slezská – bývalý areál stavebnin BETA, v ulici Na Příkopě - pod estakádou a také v ulici Collo-louky – vedle supermarketu Tesco.

Reklama

Výběr článků

Načítám