Hlavní obsah

Ochutnávky vín na Třebíčsku klepou na dveře

Novinky, Gabriela Mácová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi víno? Cimbálovou muziku? Často nevíte, pro které víno se při nákupu rozhodnout? Pokud jste alespoň na jednu ze zmíněných otázek, následující článek je určený právě pro vás.

Foto: Gabriela Mácová

Jožka Šmukař s cimbálovou muzikou

Článek

Okres Třebíč je zemědělsky nejpříznivější oblastí v kraji Vysočina. Až na výjimky bohužel není producentem vinné révy. To však není překážkou pro konzumaci tohoto lahodného moku. Nelze také popřít, že mnozí obyvatelé v kraji jsou v tomto odvětví již skutečnými znalci. 

Kategorie vín, cukernatost, přirozený obsah alkoholu jsou atributy, které jsou u vín sledovány nejčastěji. Jak si však vybrat to pro vás nejlepší, které bude chutnat nejvíc právě vám? Ideálně při ochutnávkách vín.

Ve spolupráci se zkušenými sommeliéry a vinaři bude vybrána rozmanitá škála odrůd a vzorků z Moravy i ze zahraničí, která bude představena právě na Vysočině.

A kde? První jarní ochutnávka se uskuteční za necelý měsíc, 26. března od 13 hodin ve Sport-V-Hotelu v Hrotovicích. Druhá zájemce čeká 9. dubna v Hotelu Zámek Valeč. K navození stylové atmosféry pro vás současně bude hrát cimbálová muzika v čele se známým zpěvákem Jožkou Šmukařem. Zazní moravské lidové písničky nejen k tanci a poslechu, ale i ke zpěvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám