Hlavní obsah

Ochotníci dál rozdávají radost, příkladem je i divadelní soubor z Chlumce nad Cidlinou

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli jste přesvědčeni, že ochotnických divadelních spolků v Čechách ubývá, protože každý podniká, pracuje přes čas, studuje, sleduje zprávy na internetu a také v televizi, tak jste na velkém omylu.

Foto: Archív DS Klicpera

Představení Otylka v podání DS Klicpera

Článek

Nesprávnost uvedené domněnky potvrzuje i známý festival s 65letou historií Klicperův Chlumec a přehlídka ochotnických souborů v Meziměstí.

Mnoho skvělých souborů ze všech koutů republiky dokazuje, že Klicperův odkaz je stále živý. Dramatik, básník a prozaik Václav Kliment Klicpera položil v 19. století amatérskému divadlu u nás základní kámen a na něm byla vystavěna nádherná kontinuita mnoha generací ochotnických spolků.

Jedním z ochotnických souborů, je i DS Klicpera z Chlumce nad Cidlinou, který svému úspěšnému předchůdci, rodákovi z Chlumce nad Cidlinou, Klicperovi, dělá čest. V roce 2012 soubor Klicpera zvítězil na přehlídce amatérských souborů v Meziměstí s divadelní hrou Charleyova teta a v témže roce zároveň získal zlato i na jubilejním 65. festivalu Klicperův Chlumec s divadelním představením Otylka, kterou napsal Jaromír Břehový.

Letos divadelní soubor Klicpera přijal pozvání odehrát velmi úspěšnou komedii Otylka ze současné doby, kde peníze hrají hlavní roli, jako benefiční představení pro Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích.

Pokud si tedy chcete nechat pošimrat bránice a zažít bezprostřední náladu skvělé komedie Otylka, přijďte 17. září v 19.00 hodin do Salesiánského divadla (Kobyliské nám. 1, Praha 8 – Kobylisy. Stanice metra C – Kobylisy).

Vstupné dobrovolné pomůže dětem ze Salesiánského střediska mládeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám