Hlavní obsah

Obviněnému za loupežná přepadení a krádeže hrozí až deset let vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Za dvě loupežná přepadení a tři krádeže, kterých se v září dopustil, skončil dvaatřicetiletý muž z Kroměřížska ve vazební věznici. Obviněný recidivista všechny skutky spáchal ve městě Kroměříž v rozmezí devíti dní a hrozí mu několik let vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Dvě krádeže provedl v obchodních domech, kde ukradl tři láhve tvrdého alkoholu za víc jak tři tisíce korun. Třetí krádež spáchal v pěší zóně mezi ulicemi Oskol a Tovačovského. Ve večerních hodinách si vyhlédl třiašedesátiletého muže. Beze slova k němu zezadu přistoupil, roztrhl mu kapsu kraťasů a ukradl peněženku s doklady a 450 korunami a utekl,“ informovala v pondělí 1. října policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

První loupež uskutečnil zločinec v areálu zdravotnického zařízení. Jednapadesátileté ženy se nejprve zeptal, zda nemá oheň. „Poté, co mu řekla, že ne, vyrazil jí z ruky peněženku a vzal z ní čtyři sta korun. Když začala volat o pomoc, utekl,“ pokračovala policistka.

Druhým oloupeným se stal jednašedesátiletý muž. Toho oslovil před bytovým domem s tím, že jde ke známým na návštěvu.

„U výtahu pak muže nečekaně udeřil do obličeje takovou silou, až napadený upadl. Poté si na něj agresor klekl a začal ho šacovat. Přitom ho poranil ve tváři. Nakonec mu strhl z krku přívěšek v hodnotě dvaceti korun a s nadávkami utekl,“ popsala další událost mluvčí Simona Kyšnerová.   

Po pachateli policisté intenzívně pátrali. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o nám známého recidivistu, který v březnu opustil brány věznice, podařilo se nám ho brzy dopadnout. Za tuto trestnou činnost mu nyní hrozí až desetileté vězení. V případě, že bude soudem uznán jako zvlášť nebezpečný recidivista, a to vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti, může být sazba vyšší,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám