Hlavní obsah

Občané Frýdku-Místku se mohou zdarma zbavit velkoobjemového odpadu

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek v rámci podzimního úklidu rozmístí po městě kontejnery na velkoobjemový odpad. Občané do nich budou moci zdarma odložit starý a nepotřebný nábytek, matrace nebo podlahové krytiny.

Foto: magistrát FM

velkoobjemový kontejner

Článek

Kontejnery budou postupně umístěny na celkem 63 svozových místech, přičemž na většině míst se objeví během října dvakrát. Přistaveny budou vždy dopoledne uvedeného dne (harmonogram viz příloha) a odváženy následující den.

Do velkoobjemových kontejnerů nepatří stavební odpad, zbytky barev ani staré televizory, monitory, počítače, lednice, mrazáky a podobně. Ty lze zdarma odložit ve sběrných dvorech: na ulici Panské Nové Dvory ve Frýdku (v objektu společnosti Frýdecká skládka), ulici J. Čapka na sídlišti Slezská (bývalý areál stavebnin Beta), ulici Collo-louky v Místku (vedle supermarketu Tesco) nebo ulici Na Příkopě (pod estakádou).

Odpad smí být odkládán pouze do kontejnerů. Jakékoliv odkládání odpadu mimo kontejner je považováno za přestupek, za který je možné uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun. Konkrétní svozová místa budou kontrolovat strážníci, kteří dohlédnou na dodržování veřejného pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám