Hlavní obsah

O víkendu padla poslední klapka k filmu Erhart

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci celovečerního snímku Erhart ukončili o víkendu téměř dvouměsíční natáčení. Filmový příběh odráží stav společnosti po 30 letech od pádu komunismu a odkazu raného kapitalismu 90. let. Debut režiséra a scenáristy Jana Březiny, který vznikal ve Zlínském kraji, bude mít premiéru na podzim roku 2020.

Foto: Kristýna Strejcovská / Xova Film.
Článek

Přestože se snímek točil na různých místech v Holešově, v Napajedlích, Valašském Meziříčí nebo Psychiatrické nemocnici Kroměříž, samotný děj filmu zavede diváky do nejmenovaného českého města, kam se ve svých třiadvaceti letech vrací mladý energický muž Erhart, aby se postaral o nemocnou matku.

Erhart však bude muset po svém návratu čelit temné historii své rodiny a postupně začne rozkrývat nebezpečné skutečnosti o divoké privatizaci 90. let. Podle tvůrců bude s ohledem na současnou společenskou situaci jistě rezonovat i u široké divácké obce.

V hlavních rolích se představí Filip Březina, Klára Soukupová, Elizaveta Maximová, Přemysl Bureš a Petra Jungmanová. Na realizaci filmu se koprodukčně podílely společnosti Xova Film se zlínskou IS Produkcí, za podpory Státního fondu kinematografie a Zlínského kraje.

Film Erhart nyní čekají postprodukční práce. V českých kinech bude uvedený na podzim příštího roku. Projekce snímku by měly ve vybraných kinech provázet rovněž tematické diskuse a setkání s tvůrci a herci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám