Hlavní obsah

O tričko mistryň světa bojovali mladí orientační běžci v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě-Hrabůvce v úterý 7. května uspořádal Městský svaz orientačních sportů Ostrava ji XXIII. ročník závodů v orientačním běhu O tričko mistryň světa 2013. Závody jsou od roku 1991 určeny pro děti základních a středních škol. Vítěz okresního finále postoupí přes kraj až celostátního finále.

Foto: Josef Zajíc

XXIII. ročník orientačního běhu O TRIČKO MISTRYŇ SVĚTA 2013

Článek

Na startu se v úterý sešlo 120 závodníků ze základních a středních škol od nejmladších dětí ze čtvrtých až pátých tříd až po nejstarší studenty středních škol.

Centrem úterního závodu byla jídelna ZŠ a MŠ Alberta Kučery. O bezpečnost se starali příslušnice Městské policie z Ostravy-Hrabůvky. Závodníci běhali podle mapy pro orientační běh - sprint v měřítku 1 : 4000. Prostor závodu zabíral okolí školy, školky a část sídliště.

Start byl podle plánu v 9.00 hodin, kdy do deště a mokra vyběhli první závodníci. Po deváté hodině se déšť uklidnil. Bylo teplo. Běh v sídlištním prostoru mezi domy, parky, oplocením a uličkami byl pro některé zkušené závodníky jednoduchý a tak dosahovali potřebných vítězných časů. Některým orientace ještě nešla, a tak se do cíle vraceli s mírným zpožděním.

Po ukončení závodů v 11 hodin byla dětem, které ve vypsaných kategoriích vyhrály, předána originální trička, medaile a prvním třem i drobné ceny. Pak byl předán Pohár starosty Městského obvodu Ostrava-Jih vítězné škole.

Pohár získaly již po dvacáté třetí děti ze ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové, které k závodu připravil a přivedl učitel tělesné výchovy Mgr. Roman Olša. Na druhém místě se umístilo družstvo základní školy Mitušova 8 z Ostravy-Hrabůvky, které na start přivedla Martina Vondrušková. Třetí místo obsadila základní škola ze Staré Bělé. Družstvo připravila Mgr. Eliška Chrástecká. Kategorii středních škol vyhrálo družstvo gymnázia Fr. Hajdy z Ostravy-Hrabůvky.

Vítězné školy se zúčastní krajského finále přeboru škol. Uskuteční se 15. května v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám