Hlavní obsah

O "ochutnávku" malování v ateliéru olejomalby v InGarden je zájem

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu proběhla již druhá zkouška - ochutnávka na letní malování v pražském ateliéru olejomalby. Otevřený ateliér pro veřejnost navštívili děti i dospělí, které malování láká a zatím nenašli čas a odvahu se do něj ponořit.

Foto: Barbora Horešovská

Obrázek vznikl za dvě odpoledne v "ochutnávce" olejomalby

Článek

Spolek InGarden plánuje po dobu letních prázdnin otevřít malířský ateliér pro všechny amatérské malíře. V termínu od 18. do 22. července a od 22. do 24., a 29 do 30. srpna bude ateliér otevřen celý den.

Jak si organizátoři ve středu vyzkoušeli, zájem byl veliký. Příchozí malíř dostal k vyzkoušení různé druhy štětců, špachtlí. Každý si maloval podle své předlohy a lektorka mu radila, podle jeho konkrétních potřeb. V ateliéru malovalo najednou 8 - 10 osob, a tak byly rady velmi individuální.

Až do 18. července mohou zájemci projekt podpořit a přihlásit se ZDE. Pokud ateliér nastřádá dostatek financí, dokoupí stojany, štětce, špachtle, barvy, palety. V plánu je nákup i speciálních stojanů s upravitelnou pozicí pro malování, které můžou využívat malíři s problémy hybností ruky, či při problémech s páteří.

Adresa ateliéru: školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10, www.ingarden.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám