Hlavní obsah

O muzejní noci bude Karkulka v ostravském Divadle loutek hledat babičku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karkulka bude v sobotu 25. května hledat babičku v ostravském Divadle loutek při Ostravské muzejní noci 2013. V ten den se děti budou moci projít po celé hlavní budově.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava.

Článek

Historie muzejních nocí začala v roce 1997 v Berlíně. V České republice se začaly muzejní noci organizovat v roce 2004 v Praze, výrazný ohlas mezi návštěvníky vyvolalo jejich rozšíření do dalších měst. V uvedený den jsou muzea, galerie, divadla, koncertní síně, památkové objekty a jiná střediska kulturního dění otevřena déle než obvykle. Pořádají doprovodné kulturní pořady, a to za snížené vstupné nebo úplně zdarma.

Tak tomu bude 25. května i v Divadle loutek Ostrava. Členové divadla připravili pro zájemce inscenované prohlídky divadla.

Hlavní budovu si budou moci zájemci prohlédnout na dobrodružné výpravě nazvané Karkulka hledá babičku, která je určena dětem do deseti let s dospělým doprovodem - bude se konat od 17, 18, 19, 20 a 21 hodin.

Přístavbu s alternativní scénou návštěvníci poznají na výpravě s názvem Dobrý duch hledá Thalii. Tuto výpravu členové souboru divadla doporučují každému, komu již bylo deset let.

Výpravy začínají v 17.30, 18.30, 19.30, 20.30 a 21.30 hodin. Na každou jednotlivou výpravu se může vydat maximálně 20 účastníků. Proto organizátoři zájemcům doporučují, aby si místo v prohlídkové skupině zamluvili, a to přímo v den konání akce od 16.45 hodin v pokladně Divadla loutek Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám