Hlavní obsah

O Křišťálovou vázu soutěží v Ostravě kadetky a juniorky v odbíjené

Novinky, Josef Zajíc

Klub odbíjené Tělovýchovné jednoty Ostrava pořádá ve dnech 5. a 6. ledna již 19. ročník turnaje v odbíjené kadetek a juniorek o Křišťálovou vázu. Sešlo se sedmnáct družstev z Polska, Slovenska a České republiky.

Foto: Josef Zajíc

Turnaj kadetek a juniorek v odbíjené o Křišťálovou vázu.

Článek

Podle trenéra Sportovního centra mládeže Ostrava Jiřího Kozla, který je současně ředitelem turnaje, se na turnaji sešlo sedmnáct družstev kadetek a juniorek. Kadetky jsou mladší hráčky ve věku 15 - 16 let a juniorky ve věku 17 - 18 let.

Družstva jsou rozdělena do čtyř skupin. Skupiny A, B, C hrají na třech hracích plochách ve Várenské ulici v Ostravě a skupina D hraje ve sportovní hale na Jízdárenské ulici v Ostravě.

Na turnaji se sešla družstva s České republiky, Polska a Slovenska. Tyto státy zastupují: tři družstva z Ostravy, juniorky z Prostějova, kadetky z Čadce, juniorky z Bratislavy, kadetky a juniorky ze Sokola Frýdek-Místek, kadetky z Prostějova, kadetky a juniorky z Bílovce, juniorky z KP Brno, juniorky ze Šternberka a polské družstva z MOSM Tychy a MUKS Ploch.

Soutěž začala v sobotu 5. ledna v 9 hodin a ve skupinách se hrálo do pozdních odpoledních hodin. V neděli 6. ledna od 9 hodin turnaj pokračuje již ve finále. Prvních dvě družstva z každé skupiny postoupila do play off, kde se utkají o 1. - 8. místo, družstva na 3. místech budou hrát o 9. - 12. místo a poslední týmy o 13. - 17. místo.

Vítězné družstvo obdrží Křišťálovou vázu. Hraje se opět ve Várenské ulici poblíž obchodního centra Futurum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám