Hlavní obsah

Nymburský půlmaraton popáté

Novinky, Diana Váňová

V neděli 23. dubna v 10:00 hodin odstartuje již pátý ročník závodu, který je stále více vyhledávaným cílem běžců s mezinárodní účastí.

Foto: Diana Váňová

Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton

Článek

Výhodou je rovinatá trať, ovšem specifická tím, že závodníci musí zdolat dvoje schody. Což je většinou pro běžce zpestření a zároveň výzva. Mnoho z nich i přesto zaběhne svůj osobní rekord.

V posledních letech obsadil první příčku půlmaratonu Saji Abdelkabir z Maroka, který se v roce 2015 postaral i o rekordní čas trati 01:09:34. Podaří se někomu Sajiho překonat?

Start i cíl je v příjemném prostředí parku pod hradbami, kde bude pro návštěvníky i běžce připraveno občerstvení, doprovodný program a další. Vítaní jsou tak nejen závodníci, ale i diváci, kteří mohou přijít fandit.

Pro běžce budou připraveny tři občerstvovací stanice s pestrým výběrem rychlého přísunu energie včetně tvarohů od firmy Milko. Novinkou je malý dárek ve formě gumového náramku pro každého předem registrovaného závodníka.

Letos poprvé se také můžete těšit na takzvané “vodiče”. Jedná se o skupinu běžců, která na trati ostatní závodníky motivuje, povzbuzuje a pomáhá jim. Na sobě budou mít rozlišovací zelená trika s časem. To znamená, že se k nim mohou ostatní připojit (třeba hned na startu) a běžet s nimi. Orientačně tak budete vědět, v jaký čas doběhnete. V den závodu budou na místě dříve a k dispozici ostatním.

Běžci budou měřeni profesionální čipovou časomírou, takže hned v cíli budou znát svůj přesný výsledek. Samotná trasa nevede přes hlavní silnice, ale klidnými polabskými cyklostezkami a mosty přes Labe.

Registrovat se lze již nyní na webových stránkách www.nymburskypulmaraton.cz, kde se dozvíte více informací.

Reklama

Výběr článků

Načítám