Hlavní obsah

Nymburk nově označuje veřejné osvětlení, opatření poslouží lepší orientaci

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Nymburk probíhá nové označování lamp veřejného osvětlení identifikačními čísly pro komunikaci s městskou policií.

Foto: Městský úřad Nymburk

Článek

„Nová identifikační čísla, kterými bude označena každá jednotlivá lampa pouličního veřejného osvětlení, bude sloužit pro lepší orientaci a jasné upřesnění místa podezření na protiprávní jednání nebo například místa dopravní nehody. Volající díky tomuto číslu uvede svoji přesnou polohu a hlídka městské policie tak velmi přesně identifikuje místo výjezdu. Zároveň jednáme i s ostatními složkami IZS, zda budou tyto mapy s identifikačními čísly lamp při své práci využívat,“ informoval místostarosta Bořek Černý.

Štítek je jasné žluté barvy, s identifikačním číslem a důležitými telefonními čísly na Městskou policii Nymburk. Občané během telefonátu nadiktují číslo, které se bude nacházet na nejbližší lampě. Strážníci podle mapy budou ihned vědět, odkud dotyčný volá, kam mají vyjet, a celá akce se odehraje bez dlouhého popisu místa určení.

Reklama

Výběr článků

Načítám