Hlavní obsah

Nový zimní stadion v Jičíně úspěšně zvládl první hudební zkoušku

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. května se poprvé rozezněla halou od podzimu nového zimního stadionu v Jičíně rocková hudba. Konal se zde hudební festival Majáles vol. 7. Všichni byli plni očekávání, jak se stadion popere se zvukem a zda vůbec pojme takovouto akci. Akce proběhla na výbornou.

Foto: Magda Doležalová

Killerpanda

Článek

Všichni mladí i staří příznivci rockové muziky se přijeli podívat na hudební událost v Jičíně – tradiční hudební přehlídku rockových kapel Majáles. Vystoupili zde jak místní muzikanti, tak také zajímaví hosté jako např. Hentai Corporation nebo Goodfellas, kteří získali cenu Anděl za objev roku 2011. Hlavním tahounem večera byla skupina Wohnout, která všechny diváky dostala do patřičného varu.

„Na Majáles se letos přišlo podívat přes 700 lidí. Ze začátku jsme měli trochu obavy, jaký bude na novém zimáku zvuk a zda výběr kapel přitáhne dostatek lidí. Nakonec se vše podařilo a my už přemýšlíme, jak za rok tento festival budeme moci znovu na zimním stadionu uspořádat,“ uvedl Libor Bukovinský, hlavní pořadatel festivalu.

Pro nový zimní stadion, který se Jičíňákům otevřel teprve na podzim minulého roku, to byla první hudební zkouška. Město Jičín se poprvé stalo oficiálním partnerem festivalu, protože chce podporovat mladé hudebníky a podobné akce.

„Zimní stadion byl postaven nejenom jako stánek sportovních akcí, ale také akcí kulturních. Jsme rádi, že se nám podařilo ukázat, že se zimní stadion dá využít také k hudebním produkcím. Samozřejmě pozitivní také je, že akce byla perfektně pořadatelsky zvládnutá, nenastaly žádné komplikace a návštěvníci se chovali velmi slušně,“ řekl starosta města Ing. Martin Puš. „Do budoucna bychom určitě chtěli zimák využít nejen v zimní sezóně pro hokejová utkání, ale také v létě třeba pro podobné kulturní akce, hudební koncerty nebo v rámci pohádkového festivalu,“ dodal.

Sportovní zařízení města rozjíždějí také veřejné bruslení v létě, tentokrát se samozřejmě jedná o in-line bruslení. „Stadion bude otevřen jako alternativa využití volného času při špatném počasí, a to již od července. Veřejné bruslení by tak v sezóně mohlo být zhruba jednou až dvakrát za týden, podle zájmu občanů a turistů,“ informoval ředitel SZMJ Ing. Jaroslav Hazdra.

Majáles se předtím konal šest ročníků ve Valdštejnské lodžii. Vzhledem k jinému programovému zaměření lodžie byla nově navázána spolupráce přímo s městem, které navrhlo využití zimního stadionu.

Zimní stadion byl slavnostně otevřen 12. listopadu 2011, přes zimu zde proběhla po dlouhé době úspěšná hokejová sezóna. Přístupný byl také pro občany na veřejné bruslení a vznikl zde nový curlingový klub Loupežníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám