Hlavní obsah

Nový Smíchov představuje Obry oceánů

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské obchodní centrum Nový Smíchov skýtá prostor pro mimořádné exponáty věrně kopírujícím ty největší vodní tvory. Výstavu zaštítila společnost National Geographic Channels International a bude ke zhlédnutí už jen do 20. února.

Foto: OC Nový Smíchov

Kosatka dravá

Článek

A jaké exempláře můžete vidět? Žraloka bílého, plejtváka obrovského, vorvaně obrovského, kosatku dravou, mantu obrovskou, delfína skákavého a řadu dalších. Některé exponáty jsou navíc zasazeny do tematických scenérií a návštěvníkům je nabízena také interaktivní zóna s obsluhou, která je otevřena po celou dobu výstavy vždy od 14 do 19 hodin.

Díky mimořádné expozici se milovníci podmořského života budou moci dozvědět něco o fascinujícím světě největších tvorů žijících v hlubinách oceánů a moří na výstavě, kterou tvoří kolekce 22 exponátů na 13 stanovištích.

Prozatím se zdá, že návštěvníky centra, kteří přichází s dětmi, nejvíce zajímá zvuková stěna se zvuky nejrůznějších podmořských zvířat, velryb nebo delfínů, fotopoint či stánek s prodejem suvenýrů.

„Exponáty jsou vyrobeny s využitím detailních předloh vědeckého původu a mohou tak sloužit například jako učební pomůcka,“ uvedl Leoš Pajer, marketingový manažer OC Nový Smíchov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám