Hlavní obsah

Noví ostravští strážníci složili slib

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 5. března složilo v budově Magistrátu města Ostravy slavnostní slib deset strážníků. Před primátorem města Ostravy Tomášem Macurou a ředitelem Městské policie Ostrava Miroslavem Plačkem složilo slib sedm mužů a tři ženy.

Foto: Josef Zajíc

Nových deset strážníků Městské policie Ostrava je připraveno ke slibu.

Článek

Nováčci si díky rekvalifikačnímu kurzu osvojili právní normy potřebné pro výkon služby, získali nové dovednosti v poskytování první pomoci, osvojili si také základy psychologie.

Absolventi před vyřazením prošli také taktickou přípravou, fyzickými testy, lekcemi sebeobrany a zacházení s donucovacími prostředky. Prošli střeleckou přípravou.

Pro své povolání museli nastudovat sérii zákonů, jako například zákon o obecní policii, přestupkový zákon, zákon o provozu na pozemních komunikacích a další právní normy.

„Slib složilo dalších deset strážníků Městské policie Ostrava. Tři ženy a sedm mužů tak rozšíří řady ostatních svých kolegů. Snažíme se postupně budovat nejlepší městskou policii v České republice. K tomu přispíváme nadstandartním finančním ohodnocením. Snažíme se budovat také materiální podmínky služeben, dopravních prostředků, výzbroje a výstroje. Podmínky jsou vysoce konkurenční nejen ostatním městským policiím, ale také Policii ČR. Směrné číslo strážníků je v Ostravě 685. Od dnešního dne máme ve stavu 629 strážníků,” informoval primátor Tomáš Macura.

„K Městské policii Ostrava jsem se přihlásila také proto, že jsem absolvovala střední školu Bezpečnostně právní akademii, takže vlastně v oboru. Chtěla jsem pokračovat dále. Dostat se do tříměsíčního kurzu vyžadovalo maturitní zkoušku, být bezúhonný a spolehlivý. Museli jsme složit povinné fyzické testy, psychologické testy a pak závěrečný pohovor. Jsem ráda, že jsem to vše zvládla,” řekla strážnice Petra Klečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám