Hlavní obsah

Nová várka z Minipivovaru Kolštejn nabízí anglickou chuť

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinou tisícilitrovou várku svrchně kvašeného polotmavého piva Bitter uvařil pro letní sezónu 2015 Minipivovar Kolštejn v Branné. Netradiční mok dostupný obvykle v anglických pubech je nyní k dispozici v Jeseníkách. Produkty zdejší varny nesou značku JESENÍKY originální produkt®.

Foto: Bára Haušková

Návštěvníci Branné mohou kromě řízené degustace vyzkoušet, jak ladí zdejší kuchyně s místním mokem.

Článek

„Nový sládek je svou aktivitou vítaným členem našeho týmu,“ uvedl ředitel Relax centra Kolštejn Tomáš Drápal. Nový sládek již obohatil zdejší výčep o typicky německá piva i o mok s anglickým řízem. Stálicemi zůstávají české ležáky.

Navíc se sladila i zdejší kuchyně s pivovarem. „Od dubna do prosince tak mohou návštěvníci ochutnat speciální variace chuťových kombinací specialit šéfkuchaře a sládka. Na jaře se podařilo na Kolštejně rovněž certifikovat originální jesenický zážitek Kolštejnský pivní znalec pod značkou JESENÍKY originální produkt ®, v jehož rámci probíhá řízená degustace zdejších výrobků,“ dodal Drápal.

Po absolvování prohlídky minipivovaru a degustaci získá návštěvník i knihu Historie pivovarnictví v Kolštejně – Branné, která vyšla letos v červnu u příležitosti 690 let tradice pivovarnictví ve zdejší obci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám