Hlavní obsah

Nová komedie Testosteron slibuje divokou pánskou jízdu

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské divadlo Zlín zve na divokou pánskou jízdu. V ostré situační komedii Testosteron, která bude mít premiéru v sobotu 22. září ve Velkém sále, se na jevišti neobjeví jediná žena. V hledišti se naopak dá očekávat jejich převaha.

Foto: Marek Malůšek
Článek

„Diváci budou svědky toho, jak se sedm mužů snaží dobrat podstaty žen i vlastní mužské přirozenosti,“ prozradil umělecký šéf MDZ a režisér Patrik Lančarič. „Sedm mužů s různou hladinou testosteronu v krvi,“ zdůraznil s tím, že inscenace je velkou komediální hereckou příležitostí pro Marka Příkazkého, Zdeňka Julinu, Matěje Štrunce, Josefa Kollera, Pavla Vacka, Radovana Krále a Jana Leflíka. Autorem hudby je Tomáš David. „Myslím, že tu hru budou milovat hlavně ženy. Vždyť která by nechtěla vědět, co si muži opravdu o ženách myslí?“ řekl Lančarič.

Hra Testosteron svého autora, polského scenáristu, režiséra, producenta, dramatika a novináře Andrzeje Saramonowicze, proslavila takřka ze dne na den. V zemích, kde se uváděla (Polsko, Slovensko, Bulharsko, Estonsko, Turecko), byla považována za komediální událost sezóny a na repertoáru divadel se držela (mnohde stále drží) několik let. „Napsal jsem komedii, ale chtěl jsem hovořit o něčem vážném: jak těžké je být člověkem, když jste muž. Jak těžké je vymáčknout ze sebe cokoliv duchovního, když jste předurčeni biologickými mechanismy,“ napsal o svém textu Saramonowicz.

Reklama

Výběr článků

Načítám