Hlavní obsah

Nová knihovna v Kladrubech

Novinky, Jiří Klicpera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kladrubech nad Labem otevřeli 10. května v 16 hodin novou obecní knihovnu. Kdysi nezbytná součást vzdělávacího systému každé obce byla obnovena se záměrem zlepšit služby dostupné v místě občanům.

Foto: Jiří Klicpera

Starostka obce ing.Lenka Gotthardová a nová knihovnice Klára Novotná při zahájení slavnosti

Článek

Knihovnu otevřela na malé improvizované slavnosti starostka obce ing. Lenka Gotthardová a předala slovo nově ustavené knihovnici Kláře Novotné. Ta bude půjčovat knihy nejméně jednou v týdnu, mezitím bude knihovnu doplňovat a zlepšovat nabídku podle zájmu občanů. Knihy, které nemá sama v nabídce, je schopná zajistit výpůjční službou z Krajské knihovny v Pardubicích, případně i z jiných knihoven.

Slavnost otevření proběhla v prostorách městského úřadu, protože do knihovny by se všichni přítomní ani nevešli, až potom se přešlo přes ulici do opraveného historického domu, kde je knihovna umístěna. Protože v Kladrubech to nemůže být bez koní, věnovala paní starostka knihovně několik vlastních knih na toto téma a přidali se i další dárci.

Na malé slavnosti vystoupili (asi poprvé v životě na veřejnosti) také žáčci kladrubské mateřské školy, nejprve sólovou recitací a na závěr sborovým zpěvem. Vystoupení bylo milým zpestřením slavnosti - zvláště pro děti bylo dobrým začátkem k tomu, jak správně vystupovat na veřejnosti. Jestli z některého z nich bude jednou herecké nebo pěvecká hvězda se zatím moc neví, ale každý jednou začíná...

Potlesk účastníků slavnosti vystřídala ještě malá sladká odměna. Ve společenské části obecního úřadu nyní také probíhá výstava zajímavých fotografií s tematikou, jakou jinou, než koně...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám