Hlavní obsah

Nová kniha odhaluje proměny i zapomenutá tajemství Kadaně

Novinky, Václav Vlasák

Město Kadaň vydalo novou knihu, nad kterou zaplesají srdce pamětníků. Ti s méně křížky na hřbetě mohou být překvapeni.

Foto: Václav Vlasák

Učitelka kadaňského gymnázia Lenka De Bolle a kadaňský fotograf Jan Straka si se zájmem listují v nové knize.

Článek

Nová kniha se jmenuje Proměny Kadaně. Nejde o nápad, který by jinde neobjevili. Konfrontací dobových pohlednic se současnou realitou ukazuje kniha čtenářům proměny královského města.

Řada čtenářů, zvláště těch mladších, může být překvapena. Pro pamětníky je to pak návrat do let jejích mládí, případně si přitom mohou připomenout vyprávění svých rodičů nebo příběhy prarodičů. Kniha obsahuje i některé netradiční nebo jinak zajímavé pohledy na město.

Autory fotografií jsou Karel Zárybnický, Pavel Šíp a Pavel Zárybnický. Jak při křtu knihy připomněl starosta města Jiří Kulhánek, vše dělali bez nároku na honorář. „Za to vše jim patří náš dík,“ vyzval přítomné k potlesku.

„Naše rodné město nás baví fotit již od školních let. Ale až setkání s panem Kulhánkem tomu dalo správný směr,“ přiznal za autory Pavel Šíp. Knihu lze sehnat v Informačním centru v Kadani.

Kadaň vydávání publikací o historii města podporuje se značnou pečlivostí. Ostatně tou je znám i nejpilnější autor, kterým je historik Petr Hlaváček. Jak nám prozradil Jiří Kulhánek, letos se město chystá vydat i další knížky. Nejblíže má k vzdání Průvode po Kadani, který bude z pera Jiřího Kopici, ředitele žateckého muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám