Hlavní obsah

Nová generace se představila v ostravském centru Cooltour

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace je název projektu, který se ve čtvrtek 24. ledna představil v ostravském centru Cooltour. Jednalo se o večer úspěšných choreografií a tanečních filmů studentů Hudební akademie múzických umění v Praze. Záměrem projektu je reprízování úspěšných, umělecky přínosných představení začínajících choreografů a performerů.

Foto: Josef Zajíc

Nová generace: Arvore: Choreografie Monika Částková Cooltour Ostrava 24.1.2013

Článek

Jedinečnost projektu Nová generace spočívá v podpoře spolupráce budoucích i stávajících profesionálů v setkání tance s nonverbálním divadlem i konfrontaci tradičních přístupů s experimenty. Prostřednictvím složených večerů se potkávají studenti taneční katedry HAMU s mladými interprety nezávislé scény a také s tvůrci stálých souborů.

V krásném tanečním večeru ve čtvrtek 24. ledna diváci spatřili díla Chiméra v choreografii a interpretaci Heleny Šťávové a Genesis v choreografii téže autorky. Tančili Dáša Horváthová a Radim Klásek na hudbu Martina Klusáka. Ve vlastní choreografii Arvore tančila Monika Částková spolu s Hanou Laštovičkovou.

Kromě výše zmíněných choreografií diváci shlédli také tři taneční filmy a dále si vychutnali autorskou elektroakustickou skladbu KOV, KÁMEN, DŘEVO, ZUB s využitím life elektronic v podání studenta kompozice Jakuba Rataje.

Z tanečně hudebních produkcí Multižánrového centra Cooltour v Ostravě se mohou diváci těšit na taneční etudy studentů Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě. Hostem večera, který je plánován na čtvrtek 21. února, bude tanečnice Martina Hajdyna-Lacová a bubeník Ivo Sedláček v sóle pro dvě osoby s názvem SoloS (Part III).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám