Hlavní obsah

Nová bobová dráha startuje ve Vrbně pod Pradědem

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den před Vánocemi se zájemci mohou poprvé svézt na nové bobové dráze ve Vrbně pod Pradědem. Ve Ski Areně Vrbno prosvištíte bobem po členité kovové konstrukci dolů 650 metrů.

Foto: Ski Arena Vrbno

Atraktivní bobová dráha bude ve Vrbně pod Pradědem v provozu celoročně. Zahajuje provoz 23. prosince 2014.

Článek

Zimní sezóna ve Ski Areně Vrbno začíná v úterý 23. prosince otevřením bobové dráhy s okruhem 907 metrů. Nová atrakce s celoročním provozem rozšiřuje nabídku sportovního a rekreačního vyžití v Jeseníkách.

„Pokud nenapadnou metry sněhu, bude bobová dráha v provozu skutečně po celý rok. Má dvoumístné boby, takže se tady svezou také rodiče s malými dětmi a zažijí skvělou jízdu. Navíc, v den zahájení provozu tady mohou děti do výšky 140 cm jezdit zdarma,“ řekla Marie Nelly Fučelová-Rozmanitová, vedoucí Ski Areny Vrbno.

O bobové dráze se ve městě uvažovalo léta, radnice pro ni měla projekt, ale ne dostatek peněz v rozpočtu. Až se našel investor, společnost Kareta Bruntál. Ta koupila sjezdovku pod Vysokou horou a před rokem ji protáhla na úctyhodných 1501 metrů v šíři 50 metrů, investovala do nových technologií i tras pro bikery a do bobové dráhy. Vrbno pod Pradědem tak získalo sportovní areál využitelný po celý rok. Připravuje se ještě stavba lanovky.

Bobová dráha bude v čase zimy v provozu denně od 9 do 16 hodin, v letní sezóně zřejmě ještě déle. „Počítali jsme původně také s otevřením sjezdovky, v tak teplém počasí ale technický sníh u děl taje před očima. Musíme s dalším zasněžováním tedy počkat na pořádný mráz,“ dodala Maria Nella. Nejlepší by byl samozřejmě přírodní sníh. 

Návštěvníci Ski Areny Vrbno mohou k parkování využít parkoviště nad Penzionem U Hradilů.

A ještě jedna pozvánka do Ski Areny Vrbno, tentokrát silvestrovská. Spolek Přátelé Vrbenska tady poslední den roku připravuje tradiční Sjezd na pekáči. Přehlídka masek začne ve 13:30 hodin, sjezd odvážných borců na nevídaných pohybovadlech ve 14 hodin. Pořadatelé slibují jezdcům i divákům skvělé buchty a pro zahřátí čaj. Pro dospělé ochucený rumem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám