Hlavní obsah

Noční stopu Valachy zachránilo sněžení, závod se 8. února uskuteční

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po dočasném oteplení a deštích se do beskydských Velkých Karlovic vrátila pravá zimní atmosféra. Teploty opět klesly pod nulu a za poslední tři dny připadlo až 20 centimetrů čerstvého sněhu.

Foto: archiv Valachy tour

Noční stopa Valachy je známá svou neobvyklou atmosférou, závodí se za tmy a sportovci si na cestu svítí čelovkami.

Článek

To potěšilo nejen návštěvníky této vyhlášené zimní destinace, ale také pořadatele závodu Noční stopa Valachy, plánovaného na sobotu 8. února. Konání závodu bylo v ohrožení, díky aktuálnímu počasí se ale může uskutečnit podle původního plánu.

„Měli jsme už připravenou i záložní variantu závodu v klasickém terénním běhu, počasí nás zachránilo v pravou chvíli. Podmínky jsou velmi dobré, stopa je dostatečně zasněžená a díky ochlazení i pevná. Před závodem bude ještě znovu upravena, aby nabídla co nejkomfortnější podmínky. Těšíme se na skvělou atmosféru v čerstvě zasněžené krajině,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Zájemci se mohou registrovat předem na www.valachytour.cz, přihlášení bude možné i v den závodu přímo na místě.

Závod Noční stopa Valachy je unikátní tím, že se koná za tmy. Běžkaři si cestu osvětlují čelovkou, což vytváří neobyčejnou atmosféru nejen pro samotné závodníky, ale i pro diváky. Startuje se intervalově od 18 hodin od místního hotelu Galik. Trasa je vedena údolím Léskové po rozlehlých loukách pod hotelem Lanterna až k lyžařskému středisku Machůzky, což je nejoblíbenější běžkařská stopa ve Velkých Karlovicích. Závodníci ve stopě absolvují dva okruhy, celková délka závodu je 13 kilometrů.

Součástí Noční stopy Valachy budou i závody dětí, které se uskuteční ještě před setměním, od 16 hodin. Nejmenší děti do 6 let závodí v běhu, starší děti na běžkách na trase 700 metrů až 2,7 kilometru dle věkové kategorie.

Pro účastníky i návštěvníky je připravený doprovodný program s testováním bezúdržbových finských běžek Yoko, které – stejně jako servis lyží a voskování pro závodníky - zajistí Hyra Sport. Zájemci si běžky mohou půjčit i do závodu. Na závěr se uskuteční bohatá tombola. Zázemí pro převlečení i občerstvení poskytne závodníkům hotel Galik.

Reklama

Výběr článků

Načítám