Hlavní obsah

NiceLand představí ve Valašském Meziříčí nové album

Novinky, Lukáš Martinek

Boží cesty jsou nevyzpytatelné, zvlášť když je bůh ženská. To není heslo novodobých romantiků. Přesně takto vysvětluje název nejnovějšího alba kapely NiceLand její frontman Michal Motyčka. NiceLand představí desku God Has Her Ways ve valašskomeziříčském M-klubu v sobotu 4. prosince.

Článek

NiceLand na sebe poprvé upozornil po vítězství v soutěži Coca Cola Popstar v roce 2007 svým debutem Little Black Book. Tenkrát byl NiceLand projektem jednoho muže – Michala Motyčky, který se doprovázel na akustickou kytaru. Neotřelá nahrávka kombinující britský sound s prvky folku, popu i rocku doplněná o procítěný hlas mu tehdy vynesla hned třikrát cenu objev roku, několik dalších nominací na řadu cen i mnoho týdnů v předních hitparádách.

Z původně akustického projektu se časem vyvinula čtyřčlenná kapela. Její členové se rekrutovali z tehdy fungující kapely The Bliss, která byla žánrově úplně jinde, než NiceLand.

„Ale po první společné zkoušce bylo rozhodnuto. S klukama jsme si sedli a za dva týdny hráli první koncert. Během léta přišel ještě nový basák a v této sestavě fungujeme už dva a půl roku," sdělil Motyčka a dodal: „Z NiceLand se stala docela divoká kapela, které by její nasazení pro rock'n'roll mohl závidět kdejaký punkový spolek. A mícháním vlivů od každého člena jsme dospěli k určitému výrazu, který nám vyhovuje.“

Druhé album God Has Her Ways představil NiceLand na začátku října. Podle prozatímních ohlasů to vypadá, že novinka naváže na veleúspěšnou prvotinu.

„Od začátku v tom jede celá kapela. Většina písní vznikla za poslední rok a už zdaleka nejde o posmutnělý folk. Producent Amák (ex-Sunshine), který se nás celých šest měsíců snažil posouvat dál a dostat z nás to nejlepší, se na výsledném zvuku taky hodně podepsal. Tahle deska míří úplně někam jinam, než ta první,“ uvedl Motyčka.

V M-klubu se představí také opavská formace Come And Play, která se dala dohromady v roce 2008. Jde o energickou alternativní kapelu, která sází na rytmickou jednoduchost, melodičnost a lehkou melancholičnost. Z moravského severu je také další vystupující – Caledonia z Havířova. Prezentuje se soft-melancholickým indie popem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám