Hlavní obsah

Neznámý muž získal přístup do cizího e-mailu a začal luxovat majitelovo konto

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chraňte si pečlivě svá data, informační sítě jsou sice výborné komunikační spojení, ale jejich nezabezpečení může znamenat i pohromu. Přesvědčil se o tom i muž z Berounska, jehož případ nyní vyšetřuje policie.

Foto: PČR
Článek

Berounští policisté řeší případ podvodného jednání, kdy neznámý pachatel získal přístup do e-mailu, který byl propojen s internetovým obchodem Alza a platební kartou poškozeného.

„Následně provedl objednání dvou mobilních telefonů a hodinek. Ty zaplatil prostřednictvím platební karty poškozeného, jejíž heslo se mu podařilo prolomit, a provedl bezhotovostní převod finanční částky za objednané zboží, které si nechal poslat do Alzaboxu a také na výdejnu. Objednané věci si přišel vyzvednout neznámý muž,” informovala tisková mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková.

Jeho podobu mají policisté k dispozici a žádají kohokoliv, kdo jej pozná, aby své informace sdělil na Obvodní oddělení Beroun, na tel. 974 872 700.

Reklama

Výběr článků

Načítám