Hlavní obsah

Než ji chytli, zapalovala žhářka jednu věc za druhou

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestačí, že je horko, musí ještě hořet. Pyromanka z Prahy 14 za sebou zanechávala ohnivou stopu tak dlouho, než ji strážníci obrazně řečeno zatípli.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"V pondělí krátce před jednou hodinou ranní přijala hlídka strážníků z Prahy 14 oznámení, že v ulici Libuňská hoří kovový kontejner na papír. Hlídka na místě požár uhasila vodou, která byla v kaluži. V tu chvíli procházela kolem nich nervózní žena. O půl hodiny později hlídka strážníků uviděla hořící roh dřevěného stánku, který strážníci uhasili hasicím přístrojem, který vozí ve služebním vozidle. I nedaleko tohoto stánku se žena nacházela.

O další půlhodinu později strážníci spatřili hořící bambusovou výplň plotu, kterou také uhasili a pátrali po možném pachateli. Když kolem procházela již zmíněná žena i u třetího hořícího objektu, strážníci si všimli, že si připaluje cigaretu zapalovačem nezvykle ohořelým, proto ji pro podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a předali Policii ČR k dalšímu šetření," sdělil mluvčí MP Praha Jan Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám