Hlavní obsah

Nesmrtelné písně Beatles zazní živě v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již ve čtvrtek 17. října zazní v Písku nesmrtelné písně Beatles živě. Pochopitelně se nejedná o i za života nebožtíků Johna a George nereálný comeback skupiny, ale o vystoupení slovenského i v zahraničí uznávaného revivalu The Backwards.

Foto: archiv
Článek

The Backwards se mohou pyšnit opakovaným prvenstvím v mezinárodních soutěží, a to konkrétně na Beatlefestu v letech 1998 a 2003 v New Yorku. Autentičnost koncertu vystupují dobové kostýmy a používané nástroje, však také sama Louis Harrison, sestra George Harrisona, se nechala slyšet, že po desítkách let opět slyšela starý dobrý zvuk legendárních Beatles.

Nový koncertní program vybírá z nepřeberné klenotnice skladeb Beatles - kromě ranných písniček, které spustily lavinu beatlemánie, se jedná především tituly z období zásadních alb Rubber Soul, Revolver, Magical Mystery Tour, Sgt. Pepper´s Lonely Hearts ClubBand, Abbey Road i Let it Be.

A dobrá zpráva na závěr - rozhodně tentokrát nehrozí zrušení koncertu z důvodu běsnění živlů, ať již protistátních, tak těch nebeských, jako tomu bylo letos pro vydatný déšť při kulturním programu Cipískoviště v Palackého sadech, jelikož proběhne v Divadle Fráni Šrámka, a to již od 19.30 hodin. Akci pořádá Centrum kultury Písek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám