Hlavní obsah

Nemocnice Šumperk zahájila stavbu nového pavilonu za 160 miliónů korun

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Šumperk zahájila stavbu nového pavilonu. Pacienti v něm najdou nejen řadu ambulancí, ale také úplně nové pracoviště magnetické rezonance. Celá výstavba potrvá devět měsíců a společně s nákupem nové špičkové zdravotnické technologie přijde nemocnici na sto šedesát miliónů korun.

Foto: Architektonická kancelář manželů Petrovových

Nemocnice představila i vizualizaci nového pavilonu, který bude se stávajícími pavilony propojen koridorem.

Článek

„Výstavba nového pavilonu je jednou z největších investic v historii šumperské nemocnice. Myslím si, že s ohledem na rozsáhlé spektrum poskytované zdravotní péče a její neoddiskutovatelnou kvalitu si tato nemocnice nové pracoviště s nejmodernější radiodiagnostickou technologií rozhodně zaslouží,“ uvedl majitel nemocnice MUDr. Martin Polach s tím, že díky této masivní investici dojde v šumperském regionu k dalšímu zkvalitnění zdravotní péče.

Nový pavilon bude mít celkem dvě podlaží a s ostatními lůžkovými pavilony (A, B a také chirurgický pavilon C) bude propojen stávajícím koridorem. Pacienti tak nebudou zatěžováni složitými venkovními přesuny a vyšetření budou moci podstoupit „pod jednou střechou“. V přízemí pavilonu se bude nacházet centrální recepce a pracoviště magnetické rezonance.

„Magnetická rezonance dokáže podrobně zobrazovat tělní tkáně a je k pacientovi šetrnější než rentgen. Díky špičkové technologii nebude sloužit jen k běžným vyšetřením, ale lékaři na ni budou moci provádět  i specializovaná vyšetření,“ objasnil ředitel nemocnice MUDr. Radan Volnohradský s tím, že díky velmi krátké délce tunelu a systému potlačení hluku umožní přístroj lékařům vyšetřovat i ty pacienty, kteří trpí strachem ze stísněného prostoru. Magnetická rezonance bude navíc vybavena větším vyšetřovacím otvorem, což umožní vyšetřit i silnější pacienty.

Do druhého poschodí nového pavilonu se pak přesune mamografické pracoviště s novým mamografem. „Nový přístroj nabídne ještě přesnější zobrazení tkáně, takže díky němu lékaři odhalí daleko přesněji změny ve tkáních. Mamograf bude navíc vybaven systémem, který při vyšetření umožní u každé ženy individuálně nastavit míru stlačení prsu podle typu a tvaru její prsní tkáně. Kvalita zobrazení pak odborníkům poskytne v rámci diagnostického procesu jedinečnou jistotu,“ doplnil ředitel Volnohradský.

Kromě nového mamografického pracoviště najdou pacienti v pavilonu nově také odbornou gynekologickou, porodnickou a dětskou  ambulanci. Obě patra budou propojena výtahy, které usnadní snadnou přepravu pacientů i zdravotnického materiálu.

Stavba nového pavilonu potrvá do konce listopadu a vedení nemocnice předpokládá, že nepřinese žádná výrazná omezení. Celá stavba bude oplocena, pacienti a návštěvníci nemocnice však budou muset počítat s mírným omezením průjezdu areálem nemocnice, která však pro tento případ vytyčí objezdové trasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám