Hlavní obsah

Nemocnice Šumperk letos nabídne budoucím rodičům nové kurzy i přednášky

Novinky, Hana Szotkowská

Novou sérii vzdělávacích přednášek, kurzy plavání i cvičení – to vše už brzy nabídne budoucím maminkám porodnické oddělení Nemocnice Šumperk. Pravidelné plavání a cvičení přispívá k zlepšení fyzické kondice nastávajících maminek, speciální přednášky jim pak dopomohou k úspěšnému zvládnutí porodu.

Foto: Archiv Nemocnice Šumperk

Cvičení pro budoucí maminky se zaměřuje na cvičení na míči i relaxaci, celkově však hlavně vede k zlepšení fyzické kondice.

Článek

Zdravé těhotenství, průběh porodu, možnost tlumení porodních bolestí. To vše jsou témata, která šumperští odborníci představí budoucím maminkám na speciálních vzdělávacích přednáškách. Díky nim se budoucí maminky nejen lépe připraví na porod, ale dozví se na nich například i to, jak o dítě správně pečovat po propuštění z porodnice.

„Součástí přednášek jsou i témata týkající se kojení, ošetřování miminka v domácí péči nebo jeho správném stravování v prvním roce života. Budoucí rodiče se dozví i to, s jakými nemocemi se mohou setkat během prvních dvanácti měsíců od narození dítěte,“ uvedla vedoucí porodní asistentka Bc. Anna Holinková.

Série nových přednášek startuje v únoru. Ta první se uskuteční ve čtvrtek 9. února v 15.00 hodin v kongresovém sále Nemocnice Šumperk. Na přednáškách je vítána i účast budoucích tatínků.

Také letos si mohou přijít těhotné ženy do nemocnice zacvičit a zaplavat. „Cvičení pro budoucí maminky se zaměřuje na gravid-jógu, těhotenskou gymnastiku, cvičení na míči, ale také na relaxaci, dechová cvičení a posilování pánevního dna. Některé ženy mohou mít po porodu problémy se samovolným únikem moči, čemuž tyto aktivity také pomáhají předcházet,“ zdůraznila vedoucí porodní asistentka.

Budoucí maminky si mohou přijít protáhnout tělo už 16. ledna, kdy začíná první lekce. Cvičit se pak bude každé pondělí na rehabilitačním oddělení nemocnice vždy od 15.00 hodin.

Na těhotné maminky čeká letos také nově zrekonstruovaný bazén s teplotou 34 stupňů Celsia. Zaplavat si mohou přijít 6. a 20. února od 15.00 hodin na rehabilitační oddělení. Další kurzy plavání pak proběhnou v březnu, dubnu a květnu. Lekce plavání lze absolvovat pouze po předchozím přihlášení a po předložení potvrzení lékaře gynekologa o tom, že se maminka může těchto kurzů účastnit.

Plavání je určené těhotným ženám od ukončeného 20. týdne těhotenství bez vaginálních onemocnění. Na lekce plavání se mohou maminky objednávat kdykoliv, a to v pracovní dny na telefonním čísle: 583 332 302.

Reklama

Výběr článků

Načítám