Hlavní obsah

Nemocnice na Žlutém kopci zve na koncert a výstavy

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masarykův onkologický ústav v Brně zve na návštěvu výtvarné dílny a velikonoční prodejní výstavu, koncert brněnského kytaristy Vladislava Bláhy a výstavu obrazů tišnovské malířky Evy Londinové.

Foto: Jiří Smutný

O koncerty je mezi pacienty i veřejností vždy značný zájem

Článek

Velikonoční prodejní výstava se koná ve středu 5. dubna od 9 do 17 hodin ve výtvarné dílně v přízemí Masarykova pavilonu. Výtvarná dílna MOÚ vznikla v roce 1994 a pracují v ní ambulantní i hospitalizovaní pacienti. Mezi vystavenými předměty si lze vybrat obrázky malované na skle, keramiku, proutěné misky a podložky, výrobky z textilu nebo kraslice, zhotovené nejrůznější technikou.

Týž den v 15.30 hodin se ve Švejdově pavilonu uskuteční koncert Kytara od klasiky po blues. Vystoupí renomovaný kytarista Vladislav Bláha, známý jako pedagog na brněnské JAMU i konzervatoři, ředitel Mezinárodního kytarového festivalu Brno a předseda České kytarové společnosti. Bláha rovněž zasedá v porotách prestižních mezinárodních soutěží a vede mistrovské kurzy na různých světových univerzitách. Dosud nahrál 7 samostatných CD a 6 dalších s jinými hudebníky.

Ve čtvrtek 6. dubna v 15.30 hodin se ve 2. patře Švejdova pavilonu koná vernisáž výstavy obrazů Evy Londinové. Autorka provozuje v Tišnově soukromou galerii Cesta skrze světlo. Profesionální malířkou je od roku 2005. Z jejich obrazů vyzařuje klid a pohoda. Na vernisáži vystoupí s několika klavírními skladbami sestry Kristýna a Tereza Lorenzovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám