Hlavní obsah

Německá kapela Rigna Folk zavede diváky a posluchače do paralelního vesmíru

Novinky, Ondřej Smolka

Do meziříčského M-klubu se chystá německá art-rocková kapela Rigna Folk, která vás uchvátí pohodovým zvukem a pronikavým hudebním zážitkem. Společnost jim na koncertě budou dělat kapely Citizen37, Bad Jokers Cream a Fred Madison. Začátek je tradičně ve 20 hodin.

Foto: promo Rigna Folk
Článek

Kapela Rigna Folk vyjíždí na turné k novému albu Nova Void, které bylo vydáno na podzim loňského roku a ze kterého zazní všechny skladby. V České republice odehraje pouze dva koncerty. První právě ve sklepení M-klubu ve Valašském Meziříčí. Na druhý se přesunou do Liberce.

Čtveřice hudebníků vytváří spojení post rocku a instrumentální hudby s nádechem elektroniky. Jejich hudba by se dala popsat jako mix kapel Sigur Rós, Pink Floyd a Radiohead. Kapela klade velký důraz i na vizuální stránku svých vystoupení. Nechybí při nich velkoformátové projekce s využitím prvků filmu noir.

V průběhu večera se představí také tři české kapely. Čtyřčlenná indie/alternative skupina Citizen37 z České Třebové, která se vyznačuje barevným kytarovým soundem s důrazem na melodiku, výraznými refrény a osobitým projevem zpěvačky. Mladá hard/glam rocková kapela z Frýdku-Místku, která si říká Bad Joker’s Cream. Ta návštěvníky utáhne na typicky hard-rockové riffy 70. a 80. let okořeněné moderním rockem a heavy metalem.

Nejnovějším účinkujícím večera je vycházející meziříčská hudební hvězda, kapela Fred Madison, kterou si na svůj koncert vybrala i skupina Tata Bojs. Ta celý večer Setkání kapel zahájí úderem dvacáté hodiny.

Do páteční 17. hodiny jsou k dispozici vstupenky za předprodejovou cenu. Více informací o koncertě naleznete na stránkách Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám